HMV: 118,2 εκατ. δολ. για την απόκτηση της Ottakar's Plc

Τετάρτη, 31 Μαΐου 2006 11:18

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την απόκτηση της Ottakar's Plc, αντί ποσού περίπου 62,8 εκατ. λιρών Αγγλίας (118,2 εκατ. δολ.) δύο εβδομάδες μετά την αρχική της προσέγγιση, η οποία απορρίφθηκε, έκλεισε η HMV Group Plc, ιδιοκτήτρια των καταστημάτων πώλησης μουσικής HMV και των βιβλιοπωλείων Waterstone.

Η προσφορά 285 πένες ανά μετοχή, έγινε με την εισήγηση των διοικούντων της βρετανικής αλυσίδας πώλησης βιβλίων με έδρα το Λονδίνο, Ottakar's, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της HMV. H τελευταία, δεν αποκάλυψε το ύψος της προηγούμενης προσφορά που είχε κάνει και είπε ότι κατέχει ή έχει λάβει τις διαβεβαιώσεις να αποδεχθεί την τρέχουσα προσφορά, για το 41% των μετοχών της Ottakar's.

Η προτεινόμενη προσφορά στις 440 πένες ανά μετοχή από την HMV, που ετέθη υπό τον έλεγχο των αρμοδίων αρχών ανταγωνισμού τον Δεκέμβριο, προκάλεσαν την κατάρρευση της συμφωνίας. Οι πωλήσεις και των δύο εταιρειών μειώνονται από τότε, καθώς ο ανταγωνισμός από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, όπως την Tesco Plc, αλλά και από τους πωλητές μέσω του Web, συμπεριλαμβανομένης της Amazon.com, εντάθηκε.

Οι μετοχές της HMV, η οποία έλαβε αρχική έγκριση και πάλι από την Ottakar's στις 12 Μαΐου, σημείωναν άνοδο 4 πένες, ποσοστό 2,5%, φθάνοντας στις 166,75 πένες η μία στις 8:24 π.μ., σήμερα στο Λονδίνο. Οι μετοχές της Ottakar's, που πήρε το όνομά της από τον ομώνυμο χαρακτήρα των βελγικών κόμικς του Τεν Τεν, σημείωναν απώλειες 2 πένες, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στις 285 πένες η μία.

Οι πωλήσεις στα καταστήματα που λειτουργούν τουλάχιστον ένα έτος, υποχώρησαν 8% τις 16 εβδομάδες έως τις 20 Μαΐου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ottakar's στις 23 του μηνός. Οι συνολικές πωλήσεις μειώθηκαν 4%. Οι πωλήσεις των καταστημάτων της HMV, μειώθηκαν 5,8% τις 16 εβδομάδες έως τις 29 Απριλίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα