Σιούφας: Στις 7/6 η συνάντηση στη Μόσχα για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξ/πολη

Τετάρτη, 31 Μαΐου 2006 12:45

Συνεργασία με τον υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο κ. Σιούφας ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή για σημαντικά θέματα που αφορούν την ανάπτυξη, αλλά και σημαντικές πρωτοβουλίες σχετικά με τη βιομηχανία και τον ενεργειακό τομέα.

Ο κ. Σιούφας ανακοίνωσε ότι στις 7 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα συνάντηση μεταξύ εταιρειών της Βουλγαρίας, της Ελλάδας και της Ρωσίας για τη συγκρότηση της διεθνούς εταιερίας που θα κατασκευάσει τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.

Επίσης είπε ότι ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή για το επικείμενο ταξίδι του στη Φιλανδία και τη συνάντηση που θα έχει με το Φιλανδό ομόλογό του ενόψει της μεγάλης διάσκεψης που θα συγκληθεί στη Ρόδο το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και στο οποίο θα συμμετάσχουν 35 υπουργοί, 25 από την ΕΕ και δέκα από τις χώρες της Μεσογείου, ενόψει της Ευρωμεσογειακής αγοράς που θα δημιουργηθεί στη λεκάνη της Μεσογείου έως το 2010.

Ο κ. Σιούφας ανέφερε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και για το Συμβούλιο Ενέργειας της ΕΕ που συγκαλείται 7 και 8 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο αλλά και για το φόρουμ των Αθηνών που θα συγκληθεί το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου και στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι ρυθμιστές ενέργειας.

ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα