Συμφωνία για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις στην πλειονότητα των ΔΕΚΟ

Διαπίστωσε η Διϋπουργική
Τετάρτη, 31 Μαΐου 2006 14:03
UPD:16:40

Την ικανοποίησή τους για την πορεία εφαρμογής του νόμου σχετικά με την εισοδηματική πολιτική στις ΔΕΚΟ, εξέφρασαν σήμερα τα μέλη της Διϋπουργικής. Οπως δήλωσε μετά τη συνεδρίασή της ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, στη συντριπτική πλειονότητα των ΔΕΚΟ έχουν ολοκληρωθεί οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, με εξαίρεση πέντε μικρές επιχειρήσεις.

Οι αυξήσεις -σημείωσε- δεν ξεπερνούν το 3% για το 2006 και το 4% για το 2007, ενώ όσο για τους κανονισμούς προσωπικού, είπε ότι αλλαγές θα γίνουν μέχρι τις 30 Αυγούστου. Πρόκειται, πρόσθεσε ο κ. Αλογοσκούφης, για μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση, σημειώνοντας ότι υπάρχει κλίμα συναίνεσης το οποίο ενισχύει την ανάπτυξη της οικονομίας, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή. Παράλληλα, η εφαρμογή του νόμου συμβάλλει στην εξυγίανση των ΔΕΚΟ, κατέληξε ο υπουργός Οικονομίας.

Την ικανοποίησή του για την πορεία εφαρμογής του νόμου εξέφρασε και ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, ο οποίος είπε ότι η εξυγίανση των επιχειρήσεων προχωρεί και πρόσθεσε ότι έχει επιτευχθεί εργασιακή ειρήνη στις επιχειρήσεις αυτές.

Ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης δήλωσε ότι διάλογος έχει φέρει πολύ καλά αποτελέσματα, ενώ ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μιχάλης Λιάπης, δήλωσε ότι υπάρχει μόνιμος σταθερός διάλογος και κλίμα συναίνεσης. Οι αλλαγές στούς κανονισμούς προσωπικού δεν πρόκειται να γίνουν χωρίς τη συναίνεση των εργαζομένων, τόνισε ο κ. Λιάπης και σημείωσε ότι οι συμφωνίες για τις συλλογικές συμβάσεις είναι μεγάλη επιτυχία, ενώ διαψεύστηκαν όσοι υποστήριζαν το αντίθετο.

Ο υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε ότι σύντομα θα αρχίσει και ο διάλογος για την αλλαγή των κανονισμών εργασίας, εκεί όπου χρειάζεται. «Η ήπια προσαρμογή στην οικονομία απαιτεί ήπιες αλλαγές και στους κανονισμούς εργασίας, που σημαίνει ότι μόνο με τη συναίνεση των εργαζομένων μπορούμε μερικές αναχρονιστικές διατάξεις να τις αλλάξουμε», τόνισε ο κ. Λιάπης για να προσθέσει ότι «έχουμε μπροστά αρκετούς μήνες για να καταλήξουμε σε αυτές τις αλλαγές, μέσα από το διάλογο».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα