Toyota: Προληπτικός έλεγχος σε Avensis, Corolla και Prius

Τετάρτη, 31 Μαΐου 2006 17:14

Πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου αυτοκινήτων Toyota, μοντέλων Avensis, Corolla και Prius, εκτελεί η Toyota Ελλάς ΑΒΕΕ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου. Συγκεκριμένα σε:

- 10.395 αυτοκίνητα Avensis * που κατασκευάζονται στην Αγγλία, παραγωγής Ιανουαρίου 2003 μέχρι Δεκεμβρίου 2005

- 7.686 αυτοκίνητα Cοrolla * που κατασκευάζονται στην Ιαπωνία, παραγωγής Ιουλίου 2001 μέχρι Μαρτίου 2004 και

- 305 αυτοκίνητα Prius που κατασκευάζονται στην Ιαπωνία, παραγωγής Ιουλίου 2003 μέχρι Νοέμβριος 2005, τα οποία φέρουν ηλεκτρικό σύστημα υποβοήθησης τιμονιού, είναι πιθανό να παρουσιασθεί χαλάρωση της σύσφιξης του συνδέσμου του ενδιάμεσου άξονα συστήματος διεύθυνσης, κάτω από αντίξοες συνθήκες χρήσης του τιμονιού.

Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο όταν το σύστημα διεύθυνσης (κρεμαγιέρα) δέχεται υψηλή εξωτερική πίεση από τους τροχούς (π.χ. επανειλημμένο δυνατό χτύπημα τροχών σε κράσπεδο). Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία σχετική περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Η Τoyota Ελλάς ΑΒΕΕ έχει ξεκινήσει τη διαδικασία ενημέρωσης των κατόχων αυτοκινήτων του παραπάνω τύπου, με την αποστολή προσωπικής επιστολής, ώστε να ελέγξει τη σύσφιγξη του συνδέσμου και να αντικαταστήσει τον ενδιάμεσο άξονα του συστήματος διεύθυνσης στα αυτοκίνητα της παραπάνω παραγωγής, χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση του ιδιοκτήτη.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την εταιρεία Toyota Ελλάς ΑΒΕΕ στο τηλέφωνο 210-2808000.

* Δεν συμπεριλαμβάνονται τα Corolla Verso καθώς και τα αυτοκίνητα Αvensis που χρησιμοποιούνται ως Taxi.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα