Στεγαστική συνδρομή στους πληγέντες του νομού Εβρου

Τετάρτη, 31 Μαΐου 2006 18:56

Τη στεγαστική συνδρομή του κράτους προς τους πληγέντες από τις πλημμύρες του Μαρτίου 2006 στο Νομό Έβρου και την ενίσχυση των επιχειρήσεων που είναι εγκατεστημένες στο Νομό προβλέπουν δύο Αποφάσεις που υπέγραψε σήμερα ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης.

Σημειώνεται ότι για την αντιμετώπιση των ζημιών που υπέστησαν οι πλημμυροπαθείς του Νομού Έβρου έγινε ευρεία σύσκεψη πριν από τρεις εβδομάδες στο ΥΠ.ΟΙ.Ο. υπό τον κ. Γ. Αλογοσκούφη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των φορέων του Νομού.

Με την πρώτη απόφαση, η οποία συνυπογράφεται από τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων κ. Γιώργο Σουφλιά και τους Υφυπουργούς Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Αθανάσιο Νάκο και Οικονομίας και Οικονομικών κ. Πέτρο Δούκα, οριοθετούνται οι περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες, οι κάτοικοι των οποίων δικαιούνται της χορήγησης Στεγαστικής Συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν τα κτίρια τους. Το έργο της αποκατάστασης των ζημιών ανατίθεται στην Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Βορείου Ελλάδος.

Η στεγαστική συνδρομή δίδεται με τη μορφή άτοκου δανείου και δωρεάν κρατικής αρωγής για τις ανακατασκευές κτιρίων ή για την επισκευή κάθε φύσης ζημιών που έχουν υποστεί τα κτίρια από τις ζημιές. Οι δικαιούχοι της Στεγαστικής Συνδρομής θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά στις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Με τη δεύτερη απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, εγκρίνεται επιδότηση επιτοκίου για τα νέα δάνεια των κεφαλαίων κίνησης που θα χορηγούνται στις επιχειρήσεις που λειτουργούν στο Νομό Έβρου, ανεξάρτητα από την έδρα της επιχείρησης. Η επιδότηση επιτοκίου παρέχεται για το διάστημα από 1-7-2006 έως 30-6-2008 και είναι ίση με το 30% του προσφορότερου επιτοκίου για τον πελάτη για ποσό μέχρι το 20% του κύκλου εργασιών του προηγούμενου έτους ή μέχρι το 50% της αξίας των παραγγελιών της επιχείρησης κατά το χρόνο της λειτουργίας της, εφόσον δεν έχει συμπληρώσει 12μηνη λειτουργία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα