Τα αμερικανικά ομόλογα και η παγκόσμια αναταραχή

Η «βουτιά» των κρατικών τίτλων των ΗΠΑ τους καθιστά πόλο έλξης για τους επενδυτές - Εκροές κεφαλαίων από τις αναδυόμενες
Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2018 09:46
UPD:09:46
EPA/BORIS ROESSLER

Από την έντυπη έκδοση

Tων Έφης Τριήρη και Αγγελικής Κοτσοβού

Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκε χθες η αγορά κρατικού χρέους των ΗΠΑ, συμπαρασύροντας μαζί της και τις υπόλοιπες διεθνείς αγορές κρατικών ομολόγων, με τις αποδόσεις να επιδίδονται σε ισχυρό ράλι, στον απόηχο των θετικών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία και των επιθετικών δηλώσεων κεντρικών τραπεζιτών των ΗΠΑ για νέες επιτοκιακές αυξήσεις. Στη «δίνη» των ομολόγων εγκλωβίστηκαν και οι διεθνείς μετοχές, που βρέθηκαν στο κόκκινο. 

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ξέφυγε πάνω από το 3,2% για πρώτη φορά σε διάρκεια επτά ετών, εν μέσω νέου γύρου έντονων ρευστοποιήσεων που άρχισε την Τετάρτη, όταν ανακοινώθηκαν καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και για τον κλάδο παροχής υπηρεσιών, στοιχεία που πιστοποιούν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας. Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν έχει πλέον ανάγκη τις πολιτικές που χρησιμοποίησε για να βγάλει την οικονομία από τη χρηματοοικονομική κρίση. 

Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα