Ρουμανία: Έως 27 Ιουλίου οι προσφορές για CEC

Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2006 09:40

Το αργότερο έως τις 17 Ιουλίου 2006 θα πρέπει να υποβάλουν τις προσφορές τους συμμετέχοντες στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της τράπεζας National Savings Bank (CEC) της Ρουμανίας, ενώ ο νικητής του διαγωνισμού θα ανακοινωθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, κ. Sebastian Vladescu.

Ως γνωστόν, οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση της τράπεζας είναι οι: Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Monte dei Paschi di Siena, Dexia Bank, EFG Eurobank, OTP Bank και Raiffeisen.

Οι υποψήφιοι αγοραστές που θα βρεθούν στις πρώτες δύο ή τρεις πρώτες θέσεις της σχετικής κατάταξης των προσφορών θα συμπεριληφθούν στον κατάλογο προεπιλογής των υποψηφίων και έως τα μέσα Αυγούστου θα πρέπει να υποβάλλουν βελτιωμένες προσφορές.

Αντικείμενο της πώλησης είναι το 69,9% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας σε διεθνή χρηματοπιστωτικό ίδρυμα η σε κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει ένα τουλάχιστον τέτοιο. Στο πακέτο προς πώληση περιλαμβάνεται και ποσοστό ύψους 9,9% του ταμείου Proprietatea (αποζημίωση πρώην ιδιοκτητών), στο οποίο θα καταλήξουν και τα αντίστοιχα έσοδα.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ
  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα