Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2006 10:21
UPD:10:49

Fortius Finance: «Καταλύτης στη χθεσινή άνοδο - πλην βεβαίως της θετικής αντίδρασης των ξένων δεικτών - ήταν και η κίνηση του τραπεζικού κλάδου και ιδίως αυτής της Εθνικής Τράπεζας, όπου στην τρέχουσα φάση συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των εμπλεκόμενων στα χρηματιστηριακά δρώμενα. Κατά συνέπεια η σημερινή ΓΣ των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας, όπου θα αποφασισθεί η αύξηση του μ/κ της τράπεζας ύψους €3 δισ., όπου ενδεχομένως να ανακοινωθούν και οι όροι της αύξησης πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την περαιτέρω πορεία και της μετοχής και του ΓΔ.

»Ως πιθανότερο σενάριο προκρίνουμε αρχικά την κίνηση του ΓΔ σε υψηλότερα επίπεδα, με την περαιτέρω πορεία του να εξαρτάται από τη δυνατότητα απορρόφησης της προσφοράς ή μη στις δεικτοβαρείς μετοχές».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά κινήθηκε ανοδικά με πρωταγωνιστές της συνεδρίασης τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου. Η δημοσιοποίηση στοιχείων που παρουσιάζουν ως ικανοποιητική για την Εθνική τράπεζα την εξαγορά της Finansbank και ως καλύτερη κίνηση από την εξαγορά της Denizbank από την Dexia, επέφερε έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον. Επιπρόσθετα, ενδιαφέρον παρουσιάζει η απόφαση σήμερα της συνέλευσης της Εθνικής σε σχέση με τους όρους της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/06/01/1198007.htm . Για σήμερα παραμένουμε θετικοί παρόλη τη νευρικότητα που υπάρχει το τελευταίο διάστημα».

Aspis Securities: «Η Wall Street κινήθηκε ανοδικά χθες, καθώς υποχώρησε η τιµή του πετρελαίου. Οι ευρωπαϊκές αγορές αναµένεται να κινηθούν ανοδικά σήµερα, ενώ άνοδο θεωρούµε ότι θα σηµειώσει και η εγχώρια αγορά καθώς τα εταιρικά αποτελέσµατα του α΄ τριµήνου έδειξαν σηµαντική άνοδο της κερδοφορίας των εισηγµένων εταιρειών http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/06/01/1197887.htm ».

Euroxx: «Εισαγόμενο το κλίμα της ανόδου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Σοφοκλέους με τον τζίρο συναλλαγών να εμφανίζεται αυξημένος. Από τους επιμέρους δείκτες σημαντικά κέρδη κατέγραψε ο FTSE-20 με τις μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς να οδηγούν την άνοδο, στον αντίποδα κινήθηκαν Ελληνικά Πετρέλαια και ΚΑΕ. Στην Ευρώπη οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες άλλαξαν πρόσημο κατά την διάρκεια της ημέρας και τελικά έκλεισαν σε θετικό έδαφος. Την ίδια εικόνα παρουσίασε και η Αμερική, αντίθετα στην Ασία επικράτησαν μικτές τάσεις. Για σήμερα εκτιμάται ότι η χρονοσειρά τιμών του Χ.Α. θα αναζητήσει κατεύθυνση και πάλι από τις Ευρωπαϊκές αγορές».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα