ΙΚΕΑ: Διπλάσια καταστήματα στις ΗΠΑ σε 10 χρόνια

Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2006 10:48

ΣΧΕΔΙΑ για τον διπλασιασμό του αριθμού των καταστημάτων της στις ΗΠΑ μέσα στα επόμενα 10 χρόνια κάνει η Ikea, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης ειδών κατοικίας στον κόσμο, για να καλύψει τη ζήτηση για φθηνούς καναπέδες και τραπεζαρίες, στη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Η εταιρεία, έχει 28 καταστήματα στις ΗΠΑ και θέλει ανοίξει άλλα 28 μέχρι το 2016, σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό της διευθυντή, Anders Dahlvig, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Στοκχόλμη. Οι ΗΠΑ και η Βρετανία, αποτελούν τις μεγαλύτερες αγορές της ΙΚΕΑ, μετά την Γερμανία και η κάθε μία αποτελεί περίπου 11% των συνολικών της εσόδων.

«Είναι μια αγορά στο μέγεθος της ευρωπαϊκής», είπε ο Dahlvig, 49 ετών, συμπληρώνοντας: «Οι προοπτικές είναι ατελείωτες εάν τοποθετηθούμε σωστά».

Οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν απροσδόκητα τον Απρίλιο, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων μηνών, ευνοώντας εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Home Depot Inc. και της Bed Bath & Beyond Inc. Η ΙΚΕΑ, που ιδρύθηκε στη Σουηδία και εδρεύει στην Ολλανδία, έχει στρέψει το βλέμμα της στις ΗΠΑ, καθώς μελετώνται νόμοι στη Βρετανία, που θα απαγορεύσουν την ανέγερση νέων κτιρίων για καταστήματα, σε συνδυασμό με την ανάκαμψη των καταναλωτικών δαπανών.

Η Ikea ιδρύθηκε από τον Ingvar Kamprad, έναν Σουηδό, ο οποίος είναι σήμερα ο πιο πλούσιος άνθρωπος στην Ευρώπη, με προσωπική περιουσία 28 δισ. δολ., σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. H εταιρεία λιανικής πώλησης είχε έσοδα 14,6 δισ. ευρώ (18,6 δισ. δολ.) πέρυσι, σύμφωνα με τον Dahlvig.

Η εταιρεία που απασχολεί 95.000 ανθρώπους και συνεργάζεται με 1.300 προμηθευτές, έχει καταστήματα σε 24 χώρες στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας. Από το 1958 και από ένα κατάστημα στη Σουηδία, το 2005 αριθμούσε 220 καταστήματα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα