Στη διεθνή εταιρεία επενδύσεων IRF το 28% - 30% της Proton

Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2006 11:06

Για την πρόθεση της εταιρείας IRF European Finance Investments Ltd να αποκτήσει μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό από 28% έως 30% του συνόλου των μετοχών της Proton Eπενδυτική Τράπεζα στην τιμή των 9,5 ευρώ ανά μετοχή ενημερώθηκε το διοικητικό συμβούλιο της τελευταίας.

Η IRF και οι κ.κ. Αντώνης Αθανάσογλου και Ηλίας Λιανός υπέγραψαν χθες βράδυ δεσμευτική συμφωνία αγοράς και πώλησης. H ειδοποίηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Proton σημειώνει επίσης ότι η μεταβίβαση των μετοχών θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 4-6 εβδομάδες, μετά την τελική έγκριση από την Γενική Συνέλευση της IRF European Finance Investments Ltd και ότι ήδη έχει υπογραφεί Συμφωνία Μετόχων μεταξύ της IRF και των κ.κ. Αντώνη Αθανάσογλου και Ηλία Λιανού.

Βάσει της ανωτέρω συμφωνίας οι κ.κ. Αντ. Αθανάσογλου και Ηλ. Λιανός θα εξακολουθήσουν να είναι υπεύθυνοι της διοικητικής λειτουργίας της τράπεζας.

Η IRF European Finance Investments Ltd είναι διεθνής εταιρεία επενδύσεων εισηγμένη στο χρηματιστήριο AIM του Λονδίνου. Στο κεφάλαιό της συμμετέχουν κατά κύριο λόγο θεσμικοί επενδυτές του εξωτερικού καθώς και κεφάλαια ελληνικών συμφερόντων. Πρόεδρος της εταιρείας είναι η κ. Αγγελική Φράγκου.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία εκτιμάται ότι θα προσδώσει σημαντικά οφέλη και σταθερότητα στην πορεία της Proton, θα δημιουργήσει ένα ευρύ πεδίο συνεργιών μεταξύ των δύο οργανισμών και θα διασφαλίσει τις δυνατότητες της τράπεζας για άντληση κεφαλαίων προς επίτευξη της περαιτέρω αναπτυξιακής της πορείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα