Θ. Φέσσας: Σε χαμηλή πτήση η οικονομία

Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2018 12:37
UPD:12:38
INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Του Γιάννη Κανουπάκη
[email protected]

«Η οικονομία μας βρίσκεται σε χαμηλή πτήση. Το κλίμα σε σχέση με την περίοδο μέχρι το καλοκαίρι έχει χαλάσει, διότι έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο και δεν δίνεται έμφαση στις μεταρρυθμίσεις αλλά σε παροχολογία ένθεν κακείθεν. Δεν υπάρχουν χρήματα να μοιρασθούν, είναι ανάγκη να παραχθούν χρήματα».

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και στο Χρηματιστήριο, στο πλαίσιο παρουσίασης έρευνας της ΜRB με θέμα «Ο σφυγμός του επιχειρεί».

Στην ετήσια πανελλαδική έρευνα που έγινε για λογαριασμό του Συνδέσμου και εξετάζει την κίνηση των επιχειρήσεων έως τα τέλη Μαΐου 2018, προκύπτει μεγαλύτερη αισιοδοξία των ιδίων των επιχειρηματιών για την έξοδο από την κρίση, σε σχέση με την αντίστοιχη πρόβλεψη που κάνει το ευρύ κοινό.

Βελτιωμένη κατά τι περιγράφεται η γενική αξιολόγηση του οικονομικού περιβάλλοντος, ως προς τα επιμέρους ζητήματα που αντιμετωπίζουν μεγάλες και μικρότερες επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα, όμως, παραμένουν ισχυρά τα αιτήματα για σταθερότητα στο φορολογικό πλαίσιο, ευκολότερη πρόσβαση στη χρηματοδότηση, περιορισμό της πολυνομίας και σαφήνεια στο θεσμικό πλαίσιο. 

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα