ΠΟΕ: Πώς η τεχνολογία στηρίζει το παγκόσμιο εμπόριο

Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 14:32
UPD:14:36
REUTERS/DENIS BALIBOUSE

Ο διεθνής οργανισμός υπολογίζει συγκεκριμένα ότι θα ενισχύσουν το παγκόσμιο εμπόριο κατά 1,8 έως 2 ποσοστιαίες μονάδες ετησίως έως το 2030.

Τη συμβολή της τεχνολογίας και της καινοτομίας στην ανάπτυξη των εμπορικών συναλλαγών επισημαίνει σε έκθεσή του ο Παγκόσμιου Οργανισμός Εμπορίου. Έως το 2030 αυτή μπορεί να αυξήσει το παγκόσμιο εμπόριο κατά το 1/3. 

Ο διεθνής οργανισμός υπολογίζει συγκεκριμένα ότι θα ενισχύσουν το παγκόσμιο εμπόριο κατά 1,8 έως 2 ποσοστιαίες μονάδες ετησίως έως το 2030. «Προβλέπουμε ότι το εμπόριο θα αναπτύσσεται χάρη στην τεχνολογία και την καινοτομία περισσότερο ως αποτέλεσμα του χαμηλότερου κόστους μεταφοράς» εξήγησε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΕ, Ρομπέρτου Αζεβέδου. Σε ορίζοντα 15 ετών η συνολική συμβολή θα είναι της τάξης των 31 έως 34 ποσοστιαίων μονάδων πρόσθεσε. 

Το κόστος παγκόσμιου εμπορίου μειώθηκε κατά 15% μεταξύ του 1996 και του 2014. Η αξία των παγκόσμιων συναλλαγών ηλεκτρονικού εμπορίου εκτιμάται στα 27,7 τρισ. δολάρια το 2016, από τα οποία τα 23,9 τρισ. αφορούσαν συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων.

Το blockchain (αλυσίδα κοινοποιήσεων), η τεχνητή ευφυΐα, το διαδίκτυο των πραγμάτων (internet of things), η τρισδιάστατη εκτύπωση και άλλες σημαντικές εξελίξεις θα αλλάξουν ριζικά το εμπόριο, όπως αναφέρει ο ΠΟΕ, επισημαίνοντας πως όλα αυτά είναι διαρθρωτικές αλλαγές, που ήρθαν για να μείνουν. «Είναι μία επανάσταση» τόνισε ο Αζεβέδου χαρακτηριστικά.
 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα