Chipita: Εγκριση σχεδίου συγχώνευσης για τη δημιουργία της Vivartia

Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2006 18:24

Ολα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκαν στο πλαίσιο της σημερινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης της Chipita International SA, το κυριότερο μεταξύ των οποίων ήταν η έγκριση της συγχώνευσης με απορρόφηση της Chipita και των εταιριών Goody's, Γενική Τροφίμων και Δέλτα Πρότυπος Βιομηχανία Γάλακτος από τη Δέλτα Συμμετοχών για τη δημιουργία ενός νέου ομίλου με την ονομασία Vivartia.

Επ΄ευκαιρία της συγχώνευσης με τις ανωτέρω εταιρείες του ομίλου της Δέλτα Συμμετοχών, ο πρόεδρος του ΔΣ Σ. Θεοδωρόπουλος έκανε μία ιστορική αναδρομή στα 33 χρόνια ύπαρξης της Chipita, εκ των οποίων τα τελευταία 20 κάτω από την δική του διοίκηση, εκθέτοντας μία πορεία, η οποία ξεκίνησε από έναν χώρο μόλις 800 τμ στο Μοσχάτο και έφτασε σήμερα σ΄έναν όμιλο εταιριών με εργοστάσια σε οκτώ χώρες, σε τέσσερις ηπείρους, εξαγωγές σε 35 χώρες και πάνω από 5.500 εργαζόμενους.

Επίσης η γενική συνέλευση της Chipita ενέκρινε την καταβολή μερίσματος 0,06 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση 2005. Δικαίωμα μερίσματος θα έχουν οι κάτοχοι των μετοχών της εταιρίας στο κλείσιμο της συνεδρίασης του ΧΑ στις 26/6/2006. Η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί μέσω της Alpha Bank και θα αρχίσει στις 5/7/2006.

ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα