Ενας νεκρός, πέντε αγνοούμενοι από ναυάγιο ανοικτά της Υδρας

Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2006 19:36
UPD:19:39

Σύγκρουση του δεξαμενόπλοιου «ΑΛΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΣ» Ν.Π. 11383 με το υπό σημαία Παναμά φορτηγό πλοίο «ΧΑΝ», αναφέρθηκε περί την 14:05 ώρα στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης με αποτέλεσμα τη βύθιση του υπό παναμαϊκή σημαία πλοίου στη θαλάσσια περιοχή 16 ν.μ. ΝΑ του ακρωτηρίου Ζούρβα Υδρας.

Με μέριμνα του ΕΚΣΕΔ κινητοποιήθηκαν τρία πλωτά περιπολικά σκάφη και ένα ναυαγοσωστικό του Λιμενικού Σώματος, τρία πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο Super Puma και δύο ελικόπτερα SIKORSKY του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και παραπλέοντα εμπορικά πλοία, για διενέργεια επιχείρησης έρευνας και διάσωσης στο χώρο του ναυαγίου.

Από το Δ/Ξ περισυνελέγησαν σώοι επτά ναυαγοί, και ένας νεκρός.

Στο βυθισθέν πλοίο, σύμφωνα με δήλωση των διασωθέντων, επέβαιναν συνολικά 13 αλλοδαποί ναυτικοί, από τους οποίους αγνοούνται μέχρι στιγμής οι πέντε. Το πλοίο έπλεε φορτωμένο με σίδερο από Τουρκία για Καζαμπλάνκα, ενώ το ελληνικό δεξαμενόπλοιο είχε αποπλεύσει έμφορτο από Αγιους Θεόδωρους για Ηράκλειο με 11μελές πλήρωμα.

Οι επτά διασωθέντες, μεταξύ των οποίων και ο Τούρκος υποπλοίαρχος, μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Οσον αφορά τη γρήγορη βύθιση του μότορσιπ, όπως εκτιμούν αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος οφείλεται στη μετατόπιση του φορτίου που προήλθε από τη σφοδρή σύγκρουσή του με το δεξαμενόπλοιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα