Με τις αρμόδιες αρχές συνεργάζεται η εταιρεία Τιτάν, ώστε να εντοπιστούν τα αίτια του δυστυχήματος και να διασφαλισθεί με κάθε τρόπο ότι στο μέλλον θα αποκλεισθούν οι πιθανότητες επανάληψης ανάλογου συμβάντος, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση.
Οπως επισημαίνεται, στην Ελλάδα ο κλάδος τσιμέντου συνολικά παρουσίασε μηδενικούς δείκτες θανατηφόρων ατυχημάτων τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ενώ οι δείκτες συχνότητας μειώθηκαν στο ήμισυ σε σχέση με προηγούμενες δεκαετίες (π.χ. 3,51 το 2004 έναντι 18,70 το 1994). Ειδικότερα, ο Δείκτης Συχνότητας Ατυχημάττων της εταιρίας Τιτάν στο διάστημα 1970-74 ανερχόταν σε 51,9%, ενώ το 2000-04 σε 4,39%.
Δίνοντας ένα ιστορικό της υπόθεσης, η εταιρεία αναφέρει ότι ανέθεσε πρόσφατα, στην ΜΕΣΚΑ, βάσει ειδικής μελέτης που εκπονήθηκε από τη σουηδική ΒΜΗ, το έργο της επέκτασης του μηχανήματος φόρτωσης των πλοίων στο εργοστάσιο της Ελευσίνας.
Την 31η Μαΐου 2006 οι εργαζόμενοι της ΜΕΣΚΑ προσήλθαν στο χώρο των λιμενικών εγκαταστάσεων του εργοστασίου Τιτάν στην Ελευσίνα για να προετοιμάσουν, σύμφωνα με τις γραπτές προδιαγραφές του έργου, την έναρξη της υλοποίησής του. Το ατύχημα σημειώθηκε στις 11.00 π.μ. και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο εργαζομένων της εταιρείας ΜΕΣΚΑ και τον τραυματισμό άλλων πέντε, εκ των οποίων οι δύο της Τιτάν.
Αμέσως, όπως επισημαίνει η Τιτάν, κλήθηκαν από τους υπεύθυνους του εργοστασίου η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το ΕΚΑΒ, οι εργαζόμενοι του οποίου τη συγκεκριμένη μέρα είχαν εξαγγείλει απεργία. Αμεσα χρησιμοποιήθηκε το ασθενοφόρο της Τιτάν από το εργοστάσιο της Ελευσίνας, ενώ στη συνέχεια κατέφθασε το δεύτερο ασθενοφόρο της εταιρείας από το εργοστάσιο του Καμαρίου, που βρίσκεται σε απόσταση 10 χλμ., καθώς και δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, μετά την παρέμβαση του Δημάρχου Ελευσίνας.
Στο χώρο του εργοστασίου από την πρώτη στιγμή έσπευσαν διευθυντικά στελέχη της Τιτάν, ο ιατρός εργασίας του εργοστασίου και η βοηθός του.
Η εταιρεία τονίζει ότι όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο, δύο εκ των οποίων κρίθηκε σκόπιμο να χειρουργηθούν άμεσα. Μετά το τέλος του χειρουργείου, λόγω έλλειψης μονάδας εντατικής παρακολούθησης, κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά τους στο «Ερρίκος Ντυνάν». Δεδομένου ότι το Θριάσιο δεν βρισκόταν τη συγκεκριμένη ημέρα σε γενική εφημερία, οι υπόλοιποι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Metropolitan, μετά και από την σύμφωνη γνώμη του ιατρού εργασίας του εργοστασίου.