Αγορές: Σε ιταλικούς ρυθμούς ολόκληρη η Ευρώπη

Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2018 15:31
UPD:15:31
REUTERS/Ralph Orlowski

Ομόλογα, αγορές μετοχών και ευρώ βρίσκονται στο κόκκινο αυτή την ώρα (15:20 ώρα Ελλάδος), με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα σε σχόλια, απαντήσεις, διαψεύσεις, που αφορούν την Ιταλία, τον προϋπολογισμό της και το μέλλον της στη ζώνη του ευρώ. Οι απώλειές τους έχουν, ωστόσο, περιοριστεί αισθητά σε σχέση με το πρωί, καθώς το ένα μετά το άλλο τα στελέχη της ιταλικής κυβέρνησης διαβεβαιώνουν ότι δεν θέλουν ούτε μετωπική σύγκρουση με τις Βρυξέλλες ούτε έξοδο από τη νομισματική ένωση. 

Με τη Ρώμη να επιλέγει τους ήπιους τόνους και να διαβεβαιώνει για διάθεση συνεργασίας, στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου ο FTSE MIB, που είχε βρεθεί να υποχωρεί έως και 1,8%, τώρα καταγράφει πτώση 0,4%. Στο -0,6% βρίσκονται τόσο o DAX στη Φραγκφούρτη όσο και ο CAC 40 στο Παρίσι, ενώ πτώση 0,5% παρουσιάζει και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600. Οι τραπεζικές μετοχές συνεχίζουν να δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις, αλλά η «αιμορραγία» τους έχει περιοριστεί. 

Στην αγορά κρατικού χρέους η απόδοση του ιταλικού δεκαετούς παρουσιάζει αύξηση 1,64% στο 3,35%. Νωρίτερα είχε εκτιναχθεί σε υψηλά 4,5 ετών, στο 3,43%, ενώ το spread έναντι του δεκαετούς Bund είχε ανοίξει στις 302 μονάδες βάσης, τα υψηλότερα επίπεδα των τελευτάιων πέντε ετών. Σε τροχιά ανόδου και οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με εκείνη του δεκαετούς στο 4,33%. 

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ υποχωρεί περίπου 0,3% στα 1,1538 δολάρια. Νωρίτερα είχε σημειώσει πτώση έως και 0,5% έναντι του αμερικανικού νομίσματος. 

naftemporiki.gr  



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα