Άλμα 200 μονάδων για τον Dow Jones

Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2018 23:14
UPD:23:19
REUTERS/Brendan McDermid

Άλμα σχεδόν 200 μονάδων παρουσίασε απόψε ο Dow Jones, με τους επενδυτές να χαιρετίζουν την εμπορική συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,73% στις 26.652 μονάδες και ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε άνοδο κατά 0,36% στις 2.924 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,11% στις 8.037 μονάδες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την αμερικανική αγορά συνίσταται στον εμπορικό «πόλεμο». Ωστόσο, αυτός φαίνεται ότι σταδιακά αποκλιμακώνεται, γεγονός το οποίο παρέχει ισχυρή ώθηση στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Βέβαια, από την πλευρά του, ο επικεφαλής της FBB, Μάικ Μπέιλι, εμφανίστηκε πιο επιφυλακτικός, εκτιμώντας ότι «η διόρθωση στην αγορά, είναι πολύ ισχυρή και πολύ γρήγορη». «Προχωράμε λίγο πιο μπροστά από ό,τι μπορούμε» σχολίασε, χαρακτηριστικά.

Καναδάς και ΗΠΑ κατέληξαν την Κυριακή σε συμφωνία για την υπογραφή ενός νέου εμπορικού συμφώνου, με τη συμμετοχή και του Μεξικού. Το νέο αυτό εμπορικό σύμφωνο αναμένεται να αντικαταστήσει τη NAFTA, εντός των επόμενων 60 ημερών.

«Η αγορά είναι χαρούμενη, επειδή απομακρυνόμαστε από την αβεβαιότητα» υπερθεμάτισε, από την πλευρά του, ο Μάρις Ογκ, πρόεδρος της Tower Bridge Advisors.

«Είναι σαν η εμπορική συμφωνία να ωφελεί και τις δύο χώρες, αλλά δεν θα το έλεγα και μεγάλη νίκη του Τραμπ» έσπευσε να προσθέσει.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα