Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

«Ομηρος των εξελίξεων στην Εθνική το Χ.Α.»
Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2006 10:15

Fortius Finance: «Η αδυναμία του ΧΑ να αντλήσει δυνάμεις από άλλους, πλην του τραπεζικού, κλάδους, καθιστά το ΓΔ και τη αγορά γενικότερα όμηρο των εξελίξεων στην Εθνική Τράπεζα. Για τη σημερινή συνεδρίαση εκτιμούμε ότι η πορεία του ΓΔ θα καθοριστεί εν πολλοίς από τη συμπεριφορά του τραπεζικού κλάδου και ιδιαίτερα των Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank. Από τεχνικής απόψεως ζητούμενο παραμένει η άνοδος του ΓΔ πάνω από τις 3.725 (απλός ΚΜΟ 200 ημερών)».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά επηρεασμένη άμεσα και έμμεσα από τις εξελίξεις στην Εθνική τράπεζα πραγματοποίησε απώλειες κοντά στο 2%. Η έντονη νευρικότητα που κυριαρχεί το τελευταίο διάστημα στις αγορές δεν δίνει αρκετά περιθώρια ακριβής πρόβλεψης της κατεύθυνσης της τάσης, όμως γεγονός παραμένει η υπερπουλημένη περιοχή που βρίσκονται αρκετές μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης παρ’ όλη την επιτυχή ανακοίνωση αποτελεσμάτων για το α΄ τρίμηνο του έτους».

Aspis Securities: «Η άνοδος των μετοχών της τεχνολογίας οδήγησαν χθες την άνοδο, για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση, στη Wall Street. Σήμερα το ενδιαφέρον των διεθνών αγορών αναμένεται να είναι στραμμένη στα στοιχεία για την ανεργίας τις ΗΠΑ. Όσον αφορά την εγχώρια αγορά, σημαντικό ρόλο θεωρούμε ότι θα παίξει θα παίξει η συμπεριφορά της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας, καθώς η τιμή διάθεσης για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου βρίσκεται σε σημαντικό discount σε σχέση με την τρέχουσα χρηματιστηριακή».

Euroxx: «Δεν μπόρεσε να διατηρήσει το καλό κλίμα της Τετάρτης η Σοφοκλέους με αποτέλεσμα να σημειώσει σημαντικές απώλειες κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, ο τζίρος συναλλαγών κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα. Από τους επιμέρους δείκτες μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκε ο FTSE-80. Η μετοχή της Εθνικής μετά την επεισοδιακή γενική συνέλευση που αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας έκλεισε σε έντονα αρνητικό έδαφος (-5,77%) πιέζοντας το Χ.Α. Στις διεθνείς αγορές το κλίμα ήταν καλό για το σύνολο των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών. Για σήμερα εκτιμάται ότι θα έχουμε μια ήπια συνεδρίαση στα τρέχοντα επίπεδα τιμών με αυξημένες πιθανότητες για μια θετική αντίδραση».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα