ΕΛΙΝΟΙΛ Α.Ε.: Αύξηση 57% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών το α΄εξάμηνο

Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2018 14:28
UPD:14:42

Σε 1.026 εκατ. ευρώ, έναντι 652,6 εκατ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ανήλθε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου της ΕΛΙΝΟΙΛ Α.Ε. το α΄ εξάμηνο του 2018, καταγράφοντας αύξηση 57%.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το ίδιο διάστημα, τα μικτά κέρδη του Ομίλου ανήλθαν σε 20.8 εκατ. ευρώ έναντι 21.5 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2017 και τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 5.7 εκατ. ευρώ έναντι 6 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2017, παρουσιάζοντας μείωση 6%.

Αντίστοιχα, τα ενοποιημένα προ φόρων αποτελέσματα του ομίλου (EBT) το α΄ εξάμηνο του έτους ανήλθαν σε κέρδη 1.5 εκατ. έναντι 2.5 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2017 ενώ τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (EATAM) ανήλθαν σε κέρδη 0.9 εκατ. ευρώ έναντι 1.8 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Σε ό,τι αφορά στη μητρική εταιρία ΕΛΙΝΟΙΛ Α.Ε., το α΄ εξάμηνο του 2018 τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 5,4 εκατ. έναντι 5,6 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2017. Τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε κέρδη 1,4 εκατ. έναντι 2 εκατ. ευρώ και τα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (EATAM) σε κέρδη 0,8 εκατ. έναντι 1,4 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Όπως σημειώνει η εταιρεία, το α΄ εξάμηνο του 2018 η εσωτερική αγορά καυσίμων κατέγραψε πτώση σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 η οποία οφείλεται στις πολύ μειωμένες καταναλώσεις πετρελαίου θέρμανσης, απόρροια των πολύ καλών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν το πρώτο τρίμηνο του 2018 αλλά και διατήρηση των πωλήσεων βενζινών, σε χαμηλά επίπεδα.

Σε επίπεδο ομίλου το α΄ εξάμηνο του 2018 οι περισσότερες θυγατρικές παρουσιάζουν θετική πορεία. Συγκεκριμένα, «η ελίν Τεχνική διατηρεί την καλή πορεία, με σταθερή ροή νέων έργων και θετικό οικονομικό αποτελέσματα, η ελίν Ναυτική συνεχίζει να είναι κερδοφόρος χάρη στο υψηλό ποσοστό εκμετάλλευσης του στόλου της, ενώ η ελίν Σταθμοί παρουσίασε μικρές ζημίες λόγω της ένταξης νέων Ιδιολειτουργούμενων πρατηρίων στο δίκτυο πρατηρίων, που απαιτούν  σημαντικές επενδύσεις».

Παράλληλα, όπως τονίζεται, «η συνδεδεμένη με την ΕΛΙΝΟΙΛ ελίν Βιοκαύσιμα διένυσε μια δύσκολη περίοδο, με αποτέλεσμα την αρνητική συνεισφορά της στα αποτελέσματα του Ομίλου»

Σε ό,τι αφορά στο β΄εξάμηνο του 2018 η εταιρεία σημειώνει ότι «η πορεία της αγοράς θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την πορεία πωλήσεων του πετρελαίου θέρμανσης αλλά και το γενικότερο οικονομικό κλίμα που θα επικρατήσει στην αγορά».

Η εταιρεία δηλώνει ότι «θα εστιάσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου ελίν προσθέτοντας νέα, ποιοτικά σημεία πώλησης, στην εδραίωση των διαφοροποιημένων προϊόντων Crystal (unleaded & diesel Crystal) επεκτείνοντας την τοποθέτησή τους σε ακόμη μεγαλύτερο αριθμό πρατηρίων ελίν αλλά και στον εντοπισμό και αξιοποίηση νέων ευκαιριών στην εσωτερική αγορά». Συγχρόνως, όπως επισημαίνεται, «θα ενισχύσει την δυναμική της παρουσία στις Διεθνείς αγορές, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών της».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα