Στον πατέρα του ρίχνει τις ευθύνες ο Τζ. Κουτσολιούτσος

Επισημάνσεις για το σκάνδαλο
Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2018 09:23
UPD:09:23
Wayne Zhou

Άγνοια για το τι ακριβώς συνέβαινε στον ασιατικό βραχίονα του ομίλου των Folli Follie, όπου και εντοπίστηκε η τεράστια «τρύπα» στα οικονομικά στοιχεία από την Alvarez & Marsal, δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

Ο ίδιος, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», επιρρίπτει ευθύνες στη διοικητική ομάδα των δραστηριοτήτων στη Ασία, στην οποία ηγούνταν ο πατέρας του, με τον οποίο όπως αναφέρει είχε σημαντικές διαφωνίες εδώ και καιρό. 

«Εγώ και τα στελέχη στην Αθήνα δεν ήμασταν σε θέση και ούτε είχαμε αντιληφθεί την κατάσταση στην Ασία», υποστηρίζει σε συνέντευξή του. «Είχα αναλάβει το ευρωπαϊκό κομμάτι. Δεν ήμουν σε θέση να έχω οποιοδήποτε έλεγχο στο ασιατικό. Δυστυχώς είμαι στη δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσω τις φήμες, που όλα αυτά τα χρόνια αναπαράγονται στον Τύπο, περί ρήγματος στην αντίληψη για το μέλλον του ομίλου με τον πατέρα μου, που αναπόφευκτα οδήγησε και στον διοικητικό διαχωρισμό της εταιρείας σε δύο ομίλους εδώ και πολλά χρόνια».

Αναφορικά με την επιλογή μιας μικρής ελεγκτικής εταιρείας υποστηρίζει ότι «δεν ήταν προσωπική μου επιλογή» και πως «ήταν νόμιμη». 

Παραδέχεται ωστόσο ότι η επιλογή «αποδείχτηκε λάθος και γι’ αυτό τον λόγο τώρα ο έλεγχος της Ασίας, αλλά και για όλο τον όμιλο, ανατέθηκε σε μια από τις BIG 4».

Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος παραδέχεται ότι ο όμιλος δέχεται «τεράστια πίεση στη ρευστότητα, λόγω των συνεχιζόμενων απαιτήσεων από προμηθευτές για προκαταβολές τοις μετρητοίς» και υποστηρίζει ότι συζητά με τρεις υποψήφιους επενδυτές για την «Αττικά Πολυκαταστήματα» αλλά και για προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή στον όμιλο, χωρίς να αποκαλύπτει ονόματα και λεπτομέρειες για λόγους «συμβάσεων εμπιστευτικότητας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα