ΕΛΓΕΚΑ: Στα 84,4 εκατ. ευρώ ο ενοποιημένος κύκλος το α' εξάμηνο

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 21:29
UPD:21:31

Ο ενοποιημένος κύκλος της ΕΛΓΕΚΑ από συνεχιζόμενες δραστηριότητες για το πρώτο εξάμηνο του 2018 διαμορφώθηκε στα 84,4 εκατ. ευρώ έναντι 77 το 2017.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων («EBITDA») από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν σε 3,8 εκατ. ευρώ έναντι 3,6 εκατ. ευρώ τη συγκρίσιμη περίοδο. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων («EBITDA») από το σύνολο των δραστηριοτήτων του ομίλου σε 3,8 εκατ. ευρώ έναντι 4,8 εκατ. ευρώ (όπου τη συγκρίσιμη περίοδο του 2017 περιλαμβάνονταν και τα αποτελέσματα της θυγατρικής «ARIVIA Α.Β.Ε.Ε.»).

Οι ζημίες προ φόρων από συνεχιζόμενες δραστηριότητες μειώθηκαν περαιτέρω σε 1,2 εκατ. ευρώ έναντι 1,4 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2017, ενώ τα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε ζημίες 0,5 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 3,2 εκατ. ευρώ της συγκρίσιμης περιόδου, λόγω του κέρδους από την πώληση της θυγατρικής «ARIVIA Α.Β.Ε.Ε.» που συμπεριλαμβάνονταν στη συγκρίσιμη περίοδο.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «το δεύτερο εξάμηνο του 2018, ο όμιλος θα συνεχίσει την υλοποίηση της επιχειρησιακής στρατηγικής του, ήτοι την ενίσχυση του προϊοντικού χαρτοφυλακίου του με νέα προϊόντα που θα ανταποκρίνονται με καλύτερους όρους στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των καταναλωτών και ταυτόχρονα θα συνεισφέρουν σε μεγαλύτερο βαθμό στην κερδοφορία του ομίλου, την επίτευξη νέων συνεργασιών και διεύρυνση του πελατολογίου του, την περαιτέρω βελτιστοποίηση των λειτουργιών του προκειμένου να διατηρήσει ή και να βελτιώσει τη λειτουργική κερδοφορία του, καθώς και την ενεργότερη εκμετάλλευση των περιουσιακών του στοιχείων. Με τις στρατηγικές του ενέργειες ο όμιλος ΕΛΓΕΚΑ διασφαλίζει ότι η βελτίωση των λειτουργικών του μεγεθών θα συνεχιστεί, αντιμετωπίζοντας δυναμικά τις όποιες αντιξοότητες παρουσιαστούν σε βραχυπρόθεσμο και μεσο/μακροπρόθεσμο ορίζοντα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα