Πρωτόκολλο συνεργασίας για ίσες ευκαιρίες απασχόλησης

Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2006 18:17

Υπεγράφη σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπη Παυλόπουλου, το Πρωτόκολλο Συνεργασίας «ως προς την προώθηση ίσων ευκαιριών για γυναίκες και άνδρες στις επιχειρήσεις», μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και των εργοδοτικών ενώσεων, που αποτελεί μία πρωτοβουλία που λαμβάνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Η ΓΓ Ισότητας Ευγενία Τσουμάνη τόνισε ότι «η αύξηση της απασχόλησης των γυναικών, που σήμερα φθάνει στην Ελλάδα μόλις το 46,2%, υστερώντας σημαντικά έναντι του μέσου κοινοτικού όρου που ανέρχεται σε 55,6%, και του στρατηγικού στόχου της Λισσαβόνας που είναι 60%, πρέπει να αναδειχθεί σε εθνική προτεραιότητα και απαιτεί τη σύμπραξη με τους κοινωνικούς εταίρους και τις επιχειρήσεις».

Αναφερόμενη στα κίνητρα που θα δώσει η Πολιτεία, σύμφωνα και με το Πρωτόκολλο Συνεργασίας, η κα Τσουμάνη σημείωσε «τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων κάθε μεγέθους μέσα από ειδικό πρόγραμμα για τη λειτουργία βρεφονηπιακών σταθμών, κατάρτισης και μεταπτυχιακών σπουδών για τις γυναίκες, την καθιέρωση Βραβείων Ισότητας και τη χρηματοδότηση μελετών για τη δημιουργία συστημάτων ποιότητας, που ενισχύουν τόσο τις γυναίκες εργαζόμενες όσο και τις επιχειρήσεις».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος είπε ότι η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί δείκτη πολιτισμού και κοινωνικής δημοκρατίας και σηματοδοτεί την ανάγκη για αλλαγή νοοτροπίας.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Δημήτρης Αρμενάκης έκανε γνωστό ότι η ΕΣΕΕ έχει ήδη δημιουργήσει τριμελή επιτροπή από γυναίκες επιχειρηματίες για το συντονισμό των προτάσεων και των μέτρων που πρέπει να ληφθούν για την ισότητα ανδρών και γυναικών.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος, εξέφρασε τις ανησυχίες του λέγοντας ότι πολλές φορές αυτά τα Πρωτόκολλα αποτελούν μεταβίβαση των ευθυνών της Πολιτείας στον ιδιωτικό τομέα και πως πρέπει να υπάρξει στρατηγική με σταθερότητα πέρα από αλλαγές κυβερνήσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα