Σύντομα συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας με τη Σερβία

Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2006 19:02

Σε ιδιαίτερα ικανοποιητικό επίπεδο βρίσκονται οι οικονομικές σχέσεις Ελλάδας - Σερβίας, δήλωσαν ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης και ο υπουργός Οικονομίας της Σερβίας Mladjan Dinkic, οι οποίοι συναντήθηκαν στο υπουργείο Οικονομίας.

Η Ελλάδα, είναι από τους κυριότερους επενδυτές στη Σερβία. Την τελευταία δεκαετία η Ελλάδα έχει επενδύσει 1,2 δισ. ευρώ στη Σερβία, δήλωσε ο κ. Αλογοσκούφης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας της Σερβίας ζήτησε την υποστήριξη της Ελλάδας για την υιοθέτηση πρότασης να χρηματοδοτηθεί η χώρα του με 1 δισ. ευρώ, το οποίο θα διατεθεί σε οδικά δίκτυα.

«Η δική μας πλευρά θα καταθέσει μέχρι το τέλος του μήνα συγκεκριμένη πρόταση στο Club του Παρισιού, έτσι ώστε να έχουμε την αναγκαία πίστωση για την διεκπεραίωση των εργασιών που απαιτούνται για τον «Διάδρομο 10». Από τη στιγμή που το Club του Παρισιού εγκρίνει το χρηματικό ποσό του 1 δισ. ευρώ, εμείς τα χρήματα αυτά θα τα χρησιμοποιήσουμε για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Νις - σύνορα Βουλγαρίας καθώς επίσης και από την πόλη Νις μέχρι τα σύνορα της ΠΓΔΜ. Ενα άλλο κομμάτι αυτού του ποσού θα χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη υποδομών σε μικρότερες και πιο φτωχές επαρχίες της Σερβίας και επίσης ένα άλλο μικρότερο μέρος θα χρησιμοποιηθεί για διάφορα οικολογικά προγράμματα. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που, κατ' αρχάς, είχαμε την θετική αντιμετώπιση και έγκριση από την πλευρά της Παγκόσμιας Τράπεζας σχετικά με αυτή την πρότασή μας. Επίσης, χαιρόμαστε που σήμερα η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Αλογοσκούφης δέχθηκαν την πρότασή μας και ελπίζουμε ότι θα έχουμε και στο μέλλον την υποστήριξη της Ελλάδος, ώστε μέσα και από τη διπλωματική οδό να μπορέσουμε να την υλοποιήσουμε.

Αυτός θα ήταν ο καλύτερος τρόπος να χρησιμοποιηθούν και τα 320 εκ. ευρώ, τα οποία η Ελλάδα έχει υποσχεθεί στη χώρα μου».

Επίσης, ο κ.Mladjan Dinkic είπε ότι συμφωνήθηκε να υπογραφεί το συντομότερο δυνατόν η συμφωνία αποφυγής διπλής φορολόγησης και ότι ζήτησε από την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη να καταργηθούν οι βίζες για τους Σέρβους που επισκέπτονται την Ελλάδα και τις άλλες χώρες-μέλη της Ε.Ε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα