Αεροπορική σύνδεση Αθήνας - Σμύρνης και λειτουργία «Τράπεζας Αιγαίου»

Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2006 20:12

Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν οι πτήσεις της νέας αεροπορικής εταιρείας, που ιδρύεται με πρωτοβουλία του Ελληνοτουρκικου Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σμύρνης και της υπό ίδρυση Aegean Business Bank και επιχειρηματιών, που θα συνδέσει αεροπορικά με πτήσεις την Σμύρνη, την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Παναγιώτης Κουτσίκος.

Για την ίδρυση της νέας αεροπορικής εταιρείας, καθώς και τις εξελίξεις που συνδέονται με την έναρξη λειτουργίας εντός του έτους της "Επιχειρηματικής Τράπεζας Αιγαίου" (Aegean Business Bank), ενημέρωσαν τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη ο προέδρος του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Π. Κουτσίκος και η ηγεσία του Επιμελητηρίου της Σμύρνης.

Στόχος της τράπεζας είναι η σταδιακή ανάπτυξη δικτύου 26 καταστημάτων με 360 υπαλλήλους σε Ελλάδα και Τουρκία σε χρονικό ορίζοντα πενταετίας και η ένταξη της στα Χρηματιστήρια Αθηνών και Κωνσταντινούπολης. Η τράπεζα έχει σχεδιαστεί να ξεκινήσει την λειτουργία της με μετοχικό κεφάλαιο 110 εκατ. ευρώ και θα δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα των τραπεζικών εργασιών με έμφαση την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις δύο χώρες.

Ηδη ο σχετικός φάκελος βρίσκεται στην Τράπεζα της Ελλάδος, την οποία επισκέφθηκαν σήμερα οι επικεφαλής της Aegean Bank, και εκτιμάται ότι η εγκριτική διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Ιουλίου.

Τα πρώτα καταστήματα θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους σε Αθήνα και Σμύρνη (από έξι αντίστοιχα), στον Πειραιά και στην Κωνσταντινούπολη (από τρία αντίστοιχα), στην Θεσσαλονίκη και στην Αγκυρα (από δύο αντίστοιχα), ενώ αργότερα θα λειτουργήσουν καταστήματα και στο Βόλο, στην Λάρισα, την Πάτρα, τα Αδανα και άλλες πόλεις.

Η τράπεζα θα προχωρήσει και σε ίδρυση θυγατρικών. Στρατηγικός στόχος είναι και η συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, καθώς και η συμβολή της στην δημιουργία κοινών επενδύσεων μεταξύ ελληνικών και τουρκικών επιχειρήσεων σε τομείς όπως η ενέργεια κ.λ.π.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα