Μήνυση της SEC εναντίον του Έλον Μασκ

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 23:32
UPD:23:37
REUTERS/Toru Hanai

Μήνυση εναντίον του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla, Έλον Μασκ, κατέθεσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης (SEC).

Η μηνυτήρια αναφορά σχετίζεται με ανάρτηση του επιχειρηματία στο Twitter, τον περασμένο Αύγουστο, για το ενδεχόμενο αποχώρησης της Tesla από τη Wall Street.

Μάλιστα, στο επίμαχο tweet υποστήριζε ότι έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την απόκτηση όλων των μετοχών της εταιρείας στην τιμή των 420 δολαρίων.

Στη μήνυση της SEC γίνεται λόγος για προσπάθεια «απάτης» των επενδυτών, με στόχο την τεχνητή αύξηση της τιμής των μετοχών.

«Στην πραγματικότητα, ο Μασκ δεν συζήτησε καν, πόσο μάλλον επιβεβαίωσε, τα βασικά κλειδιά της συμφωνίας, όπως η τιμή και η πηγή της χρηματοδότησης» επισημαίνεται παράλληλα..

Μάλιστα, η SEC αξιώνει την αποχώρηση του Μασκ, όχι μόνο από τη θέση του επικεφαλής, αλλά και από κάθε διευθυντική θέση της αμερικανικής εταιρείας.

Στον απόηχο της αποψινής εξέλιξης, η μετοχή της Tesla Motors κατέγραψε απότομη «βουτιά» της τάξης του 6% στην after-market της Wall Street.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα