Βουλγαρία: Η νέα εταιρεία για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξ/πολη

Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2006 09:29

Την εταιρεία που θα εκπροσωπεί τη Βουλγαρία στο έργο κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης προσδιόρισε η κυβέρνηση της Βουλγαρίας.

Πρόκειται για την «Proektna Kompania Neftoprovod Bourgas Aleksandroupolis – BG ADЌ (Oil Pipeline Bourgas – Aleksandroupolis Project Company BG), της οποίας πλειοψηφικός ιδιοκτήτης κατά 75% είναι η εταιρεία «Universal Terminal Bourgas AD» και μειοψηφικός κατά 25% η εταιρεία Bulgargas.

Έτσι, ένα μήνα μετά από την απόφαση της κυβέρνησης να αποσύρει τη συμμετοχή του βουλγαρικού δημοσίου από την εταιρεία «Transbalkan Oil Pipeline» (στην οποία συμμετείχαν 7 εταιρείες) ξεκαθαρίζουν οι εμπλεκόμενοι στο έργο: η Bulgargas (η οποία είχε δηλώσει την ετοιμότητά της να αναλάβει το σύνολο της βουλγαρικής συμμετοχής στο έργο) και η Universal Terminal Bourgas AD, η οποία δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας του Σιμεών Σαξκομπουργκότσκι με σκοπό την κατασκευή και λειτουργία της γενικής εισόδου των πετρελαιαγωγών Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη και Μπουργκάς – Βλόρα (Αλβανία).

Πλειοψηφικός ιδιοκτήτης της «Universal» με 55% είναι η κρατική κατασκευαστική εταιρεία της Βουλγαρίας Tehnoexporstroi, η οποία συμμετέχει στην βουλγαρο-πορτογαλική κοινοπραξία που έχει υπογράψει την συμφωνία για την εκχώρηση του εθνικού οδικού άξονα Trakia. Παράλληλα, η ιδιωτική εταιρεία Frontier ελέγχει το 45% της Universal.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα