Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2006 10:01
UPD:10:49

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά σε επίπεδο βασικών δεικτών κινήθηκε θετικά διορθώνοντας λίγο την εικόνα της εβδομάδας που πέρασε. Οι μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης πρωταγωνίστησαν με τις μετοχές της Εθνικής τράπεζας, ΟΠΑΠ και Alpha Bank να πραγματοποιούν το 39,54% του συνολικού τζίρου. Για σήμερα περιμένουμε μία συνεδρίαση στα μέτρα των διεθνών, καθόλου υπερβολική και συγκρατημένη μέχρι τη δημοσιοποίηση σημαντικών ειδήσεων».

Fortius Finance: «Η απουσία κάποιου θετικού καταλύτη είναι περισσότερο από προφανής, καθιστώντας την πορεία του ΓΔ και κατ’ επέκταση της αγοράς δέσμια της κίνησης των ξένων δεικτών και των εξελίξεων στον τραπεζικό κλάδο. Η εισαγωγή των μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην κατηγορία της Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης και η αύξηση κατά μιας ώρας της διαπραγμάτευσης των μετοχών της Κατηγορίας της Μικρής και Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης σήμερα ξεχωρίζουν, με την τάση να αναζητείται και πάλι από τον τραπεζικό κλάδο. Από τεχνικής απόψεως ζητούμενο παραμένει η ανάκαμψη του ΓΔ πάνω από τον απλό ΚΜΟ των 200 ημερών στις 3.729 μονάδες».

Aspis Bank: «Οι αμερικανικές μετοχές κινήθηκαν πτωτικά την Παρασκευή, καθώς τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας τον Μάϊο δεν ικανοποίησαν τους επενδυτές. Θεωρούμε πιθανό οι ευρωπαϊκές αγορές να κινηθούν πτωτικά. Ανάλογη εικόνα θα παρουσιάσει και η εγχώρια αγορά».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα