Lannet: Απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου της Orbitech

Εκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου
Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2006 10:40
UPD:11:06

Την ολοκλήρωση των προκαταρκτικών διαπραγματεύσεων με τον βασικό μέτοχο της εταιρείας Orbitech για τη μεταβίβαση πλειοψηφικού πακέτου ανακοίνωσε σήμερα η Lannet Communications.

Η μεταβίβαση θα πραγματοποιηθεί μετά τη διεξαγωγή οικονομικού και νομικού ελέγχου και τελεί υπό την αίρεση της λήψης των απαιτούμενων από το νόμο διοικητικών αδειών και εγκρίσεων.

Η αποτίμηση της εταιρείας ανέρχεται σε 15 εκατ. ευρώ, η οποία θα προσδιορισθεί τελικά ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από τον οικονομικό-νομικό έλεγχο (due diligence) και την αξιολόγηση του επιχειρησιακού της σχεδίου

H Orbitech A.E. Τεχνολογίες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών είναι εταιρεία υψηλής τεχνολογίας και τεχνογνωσίας και απευθύνεται στην τηλεπικοινωνιακή αγορά και έχει δημιουργήσει μια σειρά προϊόντων και υπηρεσιών με αποδέκτες μεγάλους πελάτες όπως ο Όμίλος ΟΤΕ, το Υπουργείο Ανάπτυξης, κλπ.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η κύρια δραστηριότητα της εταιρείας επικεντρώνεται σήμερα στην ανάπτυξη συστημάτων παροχής υπηρεσιών TRIPLE PLAY που ολοκληρώνουν Υπηρεσίες Τηλεφωνίας, Δεδομένων και Εικόνας / Ηχου, «παντρεύουν» τον κλασσικό κόσμο των τηλεπικοινωνιών με τον κόσμο του Διαδικτύου και προσφέρουν νέες, πρωτόγνωρες υπηρεσίες για κάθε μέλος της οικογένειας.

Η Lannet Communications και η Orbitech συνεργάζονται ήδη για τη δημιουργία της πιλοτικής τεχνολογικής πλατφόρμας triple-play "NET HOME".

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης, η ενέργεια αυτή προσδίδει τη δυνατότα στην Lannet Communications να δημιουργήσει πληθώρα προϊόντων και υπηρεσιών στη νέα ευρυζωνική πραγματικότητα, και να συμμετάσχει μετοχικά σε μία εταιρεία με σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης στην αγορά υψηλής τεχνολογίας.

Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο της Lannet στη συνεδρίασή του της 31.05.2006 αποφάσισε την υλοποίηση του από 31.12.2005 εγκριθέντος Ομολογιακού Δανείου Μετατρέψιμου σε μετοχές της εταιρείας ύψους 20.800.000 ευρώ με την έκδοση της πρώτης σειράς ύψους ευρώ 5.200.000.

Η Β' επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της 30/6/2005 ομόφωνα ενέκρινε την έκδοση μετατρέψιμου σε μετοχές ομολογιακού δανείου σε σειρές με ολοκλήρωση εντός τριετίας από την παρούσα απόφαση, διάρκειας εννέα ετών από την ημερομηνία έκδοσης έκαστης σειράς, σύμφωνα με τους όρους του άρθρου 1 παρ. 2 και 3 του Ν. 3156/2003, ύψους μέχρι 50.000.000 ευρώ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας στη συνεδρίαση του της 1ης Ιουνίου 2006, ενημερώθηκε για το ενδιαφέρον από τη MEDITERRANEAN TELECOM Ltd και ενέκρινε τη διάθεση Μετατρέψιμου ομολογιακού Δανείου βάσει των διατάξεων του κ.ν. 2190/1920 και του ν. 3156/2003 στην εταιρεία MEDITERRANEAN TELECOM Ltd, εννεαετούς διάρκειας, μετατρέψιμου σε μετοχές, έγχαρτου, Ομολογιακού Δανείου, μη εμπραγμάτως ασφαλισμένου, συνολικής ονομαστικής αξίας (κεφαλαίου) ευρώ 5.200.000 υπό τους λοιπούς οικείους όρους.

Η εν λόγω σειρά του Ομολογιακού Δανείου αποτελείται από δέκα (10) Ομολογίες, έγχαρτες, μετατρέψιμες, ονομαστικής αξίας και τιμής διαθέσεως εκάστης Ομολογίας ίσης προς 520.000 ευρώ, οι οποίες θα διατεθούν πρωτογενώς μέσω ιδιωτικής τοποθετήσεως στον Ομολογιούχο. Ο λόγος μετατροπής σε υποκείμενες αξίες, ορίζεται σε 500.000 κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου μετοχές ονομαστικής αξίας ευρώ 1,04 έκαστης, για κάθε 1 ομολογία. Το Επιτόκιο ορίζεται σταθερό 7,5% ετησίως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα