Η καρδιά της παγκόσμιας ναυτιλίας χτυπά στην Ελλάδα

Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2006 16:10

Η καρδιά της παγκόσμιας ναυτιλίας χτυπά αυτήν την εβδομάδα στην Ελλάδα. Στις 7 μ.μ. ανοίγει τις πύλες της η 20η Εκθεση «Ποσειδώνια 2006», που αποτελεί το σημαντικότερο ραντεβού της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας και πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια.

Εφέτος, τα Ποσειδώνια (τα μεγαλύτερα σε έκταση στην 37χρονη ιστορία τους) θα υποδεχθούν 1.581 εκθέτες από 78 χώρες στο Εκθεσιακό Κέντρο του Ελληνικού (πρώην Ανατολικός Αερολιμένας Αθηνών), όπου πραγματοποιούνται για πρώτη φορά.

Τα «Ποσειδώνια 2006» είναι κατά 15% μεγαλύτερα σε έκταση σε σχέση με το 2004 και καλύπτουν το σύνολο των διαθέσιμων 26.500 τετραγωνικών μέτρων του εκθεσιακού χώρου, αφού η ζήτηση για συμμετοχή από ξένες και ελληνικές εταιρείες ήταν ιδιαίτερα αυξημένη.

Οι εκθέτες προέρχονται από το σύνολο της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Ναυπηγεία και ναυπηγοεπισκευαστικές μονάδες, ναυλωτές, ασφαλιστικές εταιρείες, χρηματο-οικονομικά ιδρύματα, λιμενικές αρχές, νηολόγια, εταιρείες εκτιμητών και εμπειρογνωμόνων, νηογνώμονες, κατασκευαστές εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας και εταιρείες τηλεπικοινωνιών θα δηλώσουν «παρών».

Από τις φετινές συμμετοχές ξεχωρίζουν οι πρωτοεμφανιζόμενοι οργανισμοί Japanese Equipment Marine Association (JSME), Dubai Maritime City, Atlas Copco Ελλάδος, Gnomon Marine, Irish Maritime Development Office, Flanders Investment & Trade Belgium, Vivodi Telecom, MEK και Thrustmaster of Texas των ΗΠΑ. Εξίσου σημαντικό γεγονός, θεωρείται η επιστροφή στην έκθεση του εθνικού περιπτέρου του Παναμά, ύστερα απο την απουσία του στις δύο προηγούμενες εκθέσεις, ενώ ενδιαφέρον προκαλεί η έντονη παρουσία ελληνικών ναυπηγείων, όπως τα Ναυπηγεία Ελευσίνας τα Νεώριον [NEOr.AT] Ναυπηγεία Σύρου, τα Ελληνικά Ναυπηγεία-Thyssen Group Marine Systems, και τα Ναυπηγεία Χαλκίδας.

Σημαντικό στοιχείο είναι ο αριθμός των εθνικών περιπτέρων, 25 συνολικά, με τις Αυστραλία, Βέλγιο, Ιρλανδία και Ιταλία να έρχονται στα «Ποσειδώνια» με εθνικό περίπτερο για πρώτη φορά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα