Στη μάχη της καινοτομίας με πρότυπο τη Φινλανδία

Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2006 17:43

«Η επίσκεψή μας στη Φινλανδία μάς έδωσε τη δυνατότητα να μελετήσουμε από κοντά τη στρατηγική, τις πολιτικές και τα εργαλεία, που χρησιμοποίησαν τα τελευταία δώδεκα χρόνια και που είχαν ως αποτέλεσμα η Φινλανδία να βρίσκεται σταθερά, την τελευταία τριετία, στην πρώτη θέση παγκοσμίως στους τομείς της ανταγωνιστικότητος, της έρευνας και τεχνολογίας και της καινοτομίας. Βάζουμε και εμείς τον πήχη ψηλά. Φιλοδοξούμε, με προοπτική το 2010, να καταστήσουμε τη χώρα μας το κέντρο της έρευνας και τεχνολογίας και της καινοτομίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ξεκινάμε από το 2007, που κηρύξαμε με απόφαση του Πρωθυπουργού ως έτος καινοτομίας. Παράλληλα, στο επόμενο διάστημα κατατίθεται στη Βουλή, ύστερα από συνεργασία των υπουργείων Ανάπτυξης και Παιδείας, το νέο πλαίσιο για την έρευνα και τεχνολογία», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας, μετά το πέρας των επαφών του στη σκανδιναβική χώρα.

Με τον ομόλογό του υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας της Φινλανδίας Πεκαρίνεν, ο κ. Σιούφας, εν όψει και της Φινλανδικής Προεδρίας από την 1η Ιουλίου, συζήτησε για τη διοργάνωση της 6ης Ευρωμεσογειακής Συνδιάσκεψης, για θέματα βιομηχανίας και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που θα γίνει στη Ρόδο στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου, την επέκταση της συνεργασίας Φινλανδίας και Ελλάδας σε ζητήματα συνεργασιών στην έρευνα και την τεχνολογία, αλλά και περαιτέρω διεύρυνση των οικονομικών και εμπορικών συναλλαγών.

Σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας και η ελληνική αντιπροσωπεία επισκέφθηκαν το τεχνολογικό πάρκο Otaniemi και ενημερώθηκαν για τις συνεργασίες των επιχειρήσεων, του Πολυτεχνείου της Φινλανδίας και των Κρατικών Ερευνητικών Κέντρων. Επισκέφθηκαν, επίσης, την κεντρική διοίκηση της εταιρείας Nokia και είχαν συνάντηση με τον αντιπρόεδρό της και αξιωματούχους της εταιρείας, καθώς επίσης και τον κρατικό οργανισμό Tekes, ο οποίος έχει ως αρμοδιότητα τη στήριξη της έρευνας και της τεχνολογίας στις επιχειρήσεις της Φινλανδίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα