Και νέα υποχώρηση του ευρώ

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2001 13:15
UPD:13:20

Κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο του έτους υποχώρησε σήμερα το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ εν αναμονή των εκλογικών αποτελεσμάτων στην Ιταλία αλλά και της αυριανής συνεδρίασης της Fed.

Αναλυτικότερα, το ευρώ στις 12:50' ώρα Ελλάδος ισοδυναμούσε με 87,45 σεντς, ενώ η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Παρασκευή ήταν 87,73 σεντς ανά ευρώ.

Σύμφωνα με αναλυτές, πιέσεις στο ευρώ ασκεί η σχεδόν βέβαιη επικράτηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στις ιταλικές βουλευτικές εκλογές, καθώς η οικονομική πολιτική που αναμένεται να εφαρμόσει ο Ιταλός μεγιστάνας, και ειδικότερα η φορολογική πολιτική, έρχεται σε αντίθεση με τις επιθυμίες των Βρυξελλών.

Περαιτέρω ώθηση στο δολάριο δίνει η προσδοκία μείωσης των επιτοκίων από τη Fed, στην αυριανή συνεδρίαση της τελευταίας. Οπως εκτιμά η πλειονότητα των αναλυτών, η αρμόδια επιτροπή της Φέντεραλ Ριζέρβ θα προβεί σε μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, προοπτική που αναμένεται να αποτελέσει άλλη μια «τονωτική ένεση» για την ισχυρότερη οικονομία του κόσμου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα