Στο «κόκκινο» οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2006 18:55

ΠΤΩΣΗ σημείωσαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς η σημαντική άνοδος των πετρελαϊκών τιμών αναζωπύρωσε τους φόβους για τις συνέπειες του υψηλού ενεργειακού κόστους στην εταιρική κερδοφορία.

Αρνητικό αντίκτυπο είχε και η ισχυροποίηση του ευρώ έναντι του δολαρίου που επηρέασε αρνητικά τις ευρωπαϊκές εξαγωγικές εταιρείες.

Στα παραπάνω πρέπει να προστεθούν και οι ανησυχίες που προκαλεί η επικείμενη απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων.

Η πλειονότητα των αναλυτών εκτιμά ότι η κεντρική τράπεζα θα προβεί την Πέμπτη σε αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25%, ενώ ορισμένοι δεν αποκλείουν άνοδο κατά 0,5%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε στις 1.306,81 μονάδες μειωμένος κατά 0,5%.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαμορφώθηκε στις 4.916 μονάδες (-0,9%), στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 5.624,8 μονάδες (-1,1%) και στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 στις 5.766,5 μονάδες, σχεδόν αμετάβλητος.

Σημειώνεται ότι οι χρηματιστηριακές αγορές της Αυστρίας, της Νορβηγίας και της Ελβετίας παρέμειναν σήμερα κλειστές.

Ανοδο 2,5% σημείωσε η εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίων BAA έπειτα από πληροφορίες ότι η ισπανική Ferrovial εξέφρασε την επιθυμία να οριστικοποιήσει τη συμφωνία για εξαγορά της πρώτης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα