Novartis: Καταργεί 2.000 θέσεις

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018 15:38
UPD:15:52
REUTERS/Arnd Wiegmann

Στην κατάργηση περισσότερων από 2.000 θέσεων εργασίας προχωρεί η Novartis, στο πλαίσιο μίας ευρείας αναδιάρθρωσης υπό τον νέο διευθύνοντά της. Στόχος της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας είναι να εστιάσει σε φάρμακα υψηλότερης αξίας. 

Οι περισσότερες περικοπές θα γίνουν στην ελβετική αγορά, όπου θα μπει «μαχαίρι» σε 1.000 θέσεις παραγωγής (με τον  απολογισμό αυτός να λαμβάνει υπόψη τη δημιουργία 450 νέων θέσεων) και σε 700 θέσεις στο τμήμα υπηρεσιών. Οι απολύσεις θα γίνουν έως το 2022, όπως ανακοίνωσε η Novartis, που απασχολεί σήμερα 12.800 υπαλλήλους στην Ελβετία. 

Θα προβεί επίσης στην κατάργηση 400 θέσεων στο εργοστάσιό της στη Βρετανία, γεγονός που όπως επισημαίνει δεν συνδέεται με την επικείμενη αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε. Η εταιρεία είχε πριν από λίγο καιρό ανακοινώσει περικοπές σε Ιαπωνία, ΗΠΑ και άλλες χώρες, στο πλαίσιο της προσπάθειας του διευθύνοντος συμβούλου, Vasant Narasimhan, να εστιάσει στα φάρμακα εξατομικευμένης, ειδικής φροντίδας, συμπεριλαμβανομένων γονιδιακών θεραπειών, που στοιχίζουν χιλιάδες δολάρια ανά ασθενή. 

Ο Narashiman ανέλαβε τα ηνία τον Φεβρουάριο και μεταξύ άλλων έχει αποφασίσει τον διαχωρισμό της μονάδας Alcon και την πώληση δραστηριοτήτων γενερικών φαρμάκων στις ΗΠΑ έναντι 1 δισ. δολαρίων. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα