Αγορές: Τράπεζες και πετρέλαιο ανεβάζουν Χ.Α. και Ευρώπη

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018 14:55
UPD:14:57
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ανοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, γεγονός που βελτιώνει το κλίμα και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με το Γενικό Δείκτη να δίνει μάχη για τις 700 μονάδες. 

Οι πληροφορίες που θέλουν την ιταλική κυβέρνηση να παρουσιάζει έναν προϋπολογισμό, ο οποίος θα προβλέπει δημοσιονομικό έλλειμμα κάτω του 2% λειτουργούν ως τονωτική ένεση στο ηθικό των επενδυτών. Οι ιταλικές μετοχές είναι βεβαίως οι πρωταγωνίστριες της ημέρας, με τον FTSE MIB στο Μιλάνο να καταγράφει στις 14:45 ώρα Ελλάδος άνοδο της τάξης του 1,2%, με τον τραπεζικό κλάδο στο +2%.  

Από κοντά και ο Γενικός Δείκτης στο Χ.Α., που με κέρδη 0,9% σκαρφαλώνει στις 996 μονάδες. Ο τζίρος πάντως είναι σε μέτρια, επίπεδα, στα 17,7 εκατ. ευρώ. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τράπεζες, με τον κλαδικό δείκτη να εξασφαλίζει κέρδη της τάξης του 2,6%, μετά το χθεσινό σφυροκόπημα. 

Στην υπόλοιπη ήπειρο οι αγοραστές έχουν εστιάσει την προσοχή τους σε πετρελαϊκές και μεταλλευτικές, χάρη στην άνοδο του μπρεντ σε υψηλά τεσσάρων ετών, αλλά και στο deal Barrick- Randgold. 

Στον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx Europe 600, που ενισχύεται 0,5%, ο κλάδος πρώτων υλών, που φιλοξενεί τις μεταλλευτικές, εμφανίζει κέρδη σχεδόν 2% και εκείνος της ενέργειας περίπου 1%. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα