Deutsche Bank: Εντολή από BaFin να ενισχύσει τους μηχανισμούς ελέγχου για το βρώμικο χρήμα

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018 12:21
UPD:12:24
REUTERS/Kai Pfaffenbach

H εποπτική αρχή του γερμανικού τραπεζικού τομέα καλεί την Deutsche Bank να ενισχύσει τους εσωτερικούς μηχανισμούς ελέγχου για ξύπλυμα μαύρου χρήματος, σε μία περίοδο κατά την οποία πολύκροτα σκάνδαλα, όπως αυτός της Danske, ταρακουνούν την Ευρώπη. 

Η BaFin στην ανακοίνωσή της αποφεύγεις τις λεπτομέρειες σχετικά με το γιατί ζητήθηκε η ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου της τράπεζας και απλώς υπογραμμίζει ότι απαιτούνται μέτρα «αποτροπής ξεπλύματος χρήματος και χρηματοδότησης τρομοκρατικών δικτύων». 

«Συμφωνούμε με την BaFin ότι θα πρέπει να βελτιώσουμε αυτές τις διαδικασίες» τονίζει η Deutsche Bank στη δική της ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι θα συνεργαστεί για το σκοπό αυτό με την KPMG, προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποπτικής αρχής το ταχύτερο δυνατό.  

Σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal η BaFin προέβη στο αίτημα αυτό, εξαιτίας διαδικαστικών παρατυπιών, όπως το ότι η κορυφαία γερμανική τράπεζα έχει χάσει προθεσμίες για κατάθεση σχετικών αναφορών και όχι εξαιτίας κάποιου συγκεκριμένου περιστατικού ή υπόθεσης πελάτη. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα