Ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες στα επιμελητήρια

Τρίτη, 06 Ιουνίου 2006 10:05

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ χθες οι εκλογές σε όλα τα επιμελητήρια της χώρας με την εκλογή των νέων διοικήσεων. Οι περισσότερες διοικήσεις θα ανακοινωθούν σήμερα δεδομένου ότι οι εκλογείς ήταν πολυάριθμοι σε πολλά επιμελητήρια και η καταμέτρηση των ψήφων συνεχιζόταν ολόκληρη τη νύχτα.

Στο μεγαλύτερο επιμελητήριο της χώρας, το ΕΒΕ Αθηνών, οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν ομαλά. Σύμφωνα με πληροφορίες στο ΕΒΕΑ ψήφισαν 9.600 και από την κάλπη του «εξαγωγικού» ο συνδυασμός του κ. Μίχαλου πήρε και τις 4 έδρες. Επίσης από την πρώτη κάλπη του «εμπορικού» ο συνδυασμός πήρε το 90% των ψήφων, ενώ αντίστοιχο ποσοστό συγκέντρωσε και από την πρώτη κάλπη του «βιομηχανικού».

Στην Ηλεία

Η παράταξη Ηλεία-Οικονομική Ανάπτυξη με επικεφαλής τον και σήμερα πρόεδρο του επιμελητηρίου, Αγγελο Αγγελόπουλο, πλειοψήφησε στις αρχαιρεσίες που έγιναν στο Επιμελητήριο Ηλείας.

Η παράταξη του κ. Αγγελου Αγγελόπουλου κέρδισε με απόλυτη πλειοψηφία τις εκλογές και το ποσοστό της ανήλθε στο 60%. Να σημειωθεί πως είναι η τέταρτη συνεχής τετραετία, από το 1994, που η παράταξη Ηλεία-Οικονομική Ανάπτυξη, της οποίας είναι επικεφαλής ο Αγγελος Αγγελόπουλος, εκλέγεται πρώτη με απόλυτη πλειοψηφία.

Οι έδρες στο σύνολο ήταν 31. Η παράταξη Ηλεία-Οικονομική Ανάπτυξη έλαβε 18 έδρες και η Ανανεωτική Επιμελητηριακή Κίνηση 13 έδρες.

Στον Εβρο

Με ποσοστό 71,5% ο συνδυασμός του νυν προέδρου Νίκου Δαστερίδη επανεξελέγη για τέταρτη συνεχόμενη θητεία στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Επιμελητήριο Έβρου, που διεξήχθησαν το σαββατοκύριακο στην Αλεξανδρούπολη.

Ο συνδυασμός «Φωνή του Έβρου» του κ. Δαστερίδη, που υποστηρίχθηκε από τη Ν.Δ., εξασφάλισε τις 15 από τις συνολικά 21 έδρες, ενώ πέντε έδρες πήρε η «Νέα Επιμελητηριακή Κίνηση ΜΜΕ» του κ. Νίκου Μανδάνη και μία έδρα η «Ένωση Μικρομεσαίων Έβρου» του κ. Θεόδωρου Πατλάκα.

Ο κ. Δαστερίδης σε δηλώσεις του εξέφρασε την «απόλυτη ικανοποίησή» του για το υψηλό ποσοστό αποδοχής που έτυχε το ψηφοδέλτιο του οποίου ήταν επικεφαλής.

Οι τρεις πρώτες προτεραιότητες του κ. Δαστερίδη για τα επόμενα τέσσερα χρόνια είναι να ολοκληρωθεί το νέο κτήριο που θα στεγάσει την έδρα του Επιμελητηρίου στην Αλεξανδρούπολη, να λειτουργήσει σύντομα η ιστοσελίδα ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα τα μέλη και να συσταθεί το παράρτημα του Επιμελητηρίου στην Ορεστιάδα, για να καλύπτονται αρτιότερα οι ανάγκες των μελών του βορείου Έβρου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα