Ένα σωστό lunch break την ημέρα…

Sponsored content
Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 10:53
UPD:10:54

Όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που υποστηρίζουν παγκοσμίως πως το να τρώει ένας εργαζόμενος μεσημεριανό στη δουλειά μαζί με τους συναδέλφους του μπορεί να βελτιώσει τις εργασιακές του σχέσεις και να αυξήσει την παραγωγικότητά του. Ειδικοί, που ασχολούνται με το ανθρώπινο δυναμικό, υποστηρίζουν πως το να αξιοποιείται ο χρόνος του lunch break, πηγαίνοντας σε ένα εστιατόριο μαζί με συναδέλφους, βοηθάει σε μεγάλο βαθμό τον εργαζόμενο και κατ’επέκταση την εταιρεία.

Κι αυτό γιατί οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να έρθουν πιο κοντά με τους συναδέλφους τους, βελτιώνοντας και τις γενικότερες σχέσεις τους. Λειτουργεί σαν ένα «bonding activity» που βελτιώνει περαιτέρω το κλίμα συνεργασίας. Το να εργάζεται κάποιος σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, να περιβάλλεται από άτομα με τα οποία νιώθει οικειότητα, να τρέφεται σωστά και ποιοτικά, είναι στοιχεία που αυξάνουν τη διάθεση για δουλειά και κατ’επέκταση τη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητα. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιευμένη έρευνα, το 90% των εργαζομένων στη Βόρεια Αμερική ισχυρίζονται ότι το μεσημεριανό διάλειμμα τους βοηθά να αισθάνονται ανανεωμένοι και έτοιμοι να επιστρέψουν στην εργασία.

Στο παραπάνω πλαίσιο και ξέροντας το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει το ανθρώπινο δυναμικό στην επιτυχία ενός οργανισμού, οι εργοδότες παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους προκειμένου να διαμορφώσουν το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον για όλους. Οι παροχές που προσφέρει μία εταιρεία είναι ένα δυνατό παράδειγμα, στην προσπάθειά της να προσελκύσει υψηλό ανθρώπινο δυναμικό από την αγορά εργασίας, να δημιουργήσει μία κουλτούρα υψηλής απόδοσης και να ενδυναμώσει τα επίπεδα παρακίνησης και δέσμευσης των εργαζομένων, καλύπτοντας τις βασικές τους ανάγκες, μία εκ των πιο σημαντικών είναι το φαγητό.

Επιπλέον, οι διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων του επονομαζόμενου «δυτικού πολιτισμού» βρίσκονται στο επίκεντρο των επιστημονικών ερευνών δεδομένου ότι η σωστή διατροφή παίζει έναν από τους πιο σημαντικούς ρόλους στην υγεία του ανθρώπου. Ο ρόλος αυτός αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία όταν αναφερόμαστε στους εργαζομένους, καθώς περνούν τουλάχιστον το 1/3 της ημέρας τους και το 50% του ενεργού χρόνου της ζωής τους στη δουλειά, ξοδεύοντας, κατά μέσο όρο, 3,5€ για καφέ ή για ένα ελαφρύ σνακ εν ώρα εργασίας. Ταυτόχρονα, το φαγητό το οποίο καταναλώνουν αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της ημερήσιας διατροφής τους.

Οι διατακτικές γευμάτων-τροφής Ticket Restaurant αποτελούν για τους εργαζομένους ένα προνόμιο που ενισχύει την ικανοποίησή τους, ενώ ταυτόχρονα, βελτιώνει την υγεία τους και την αγοραστική τους δύναμη. Για τις εταιρείες, το σύστημα διατακτικών γευμάτων-τροφής Ticket Restaurant είναι ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό εργαλείο για την παροχή κινήτρων, τη βελτίωση της ικανοποίησης και την ενίσχυση της αφοσίωσης των εργαζομένων, βελτιώνοντας έμμεσα την υγεία των εργαζομένων και κατ’επέκταση τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας. Για το κράτος από την άλλη, το συγκεκριμένο σύστημα αποτελεί έναν κινητήριο μοχλό που επιτρέπει την αντιμετώπιση θεμάτων δημόσιας υγείας σχετικά με τη διατροφή, όπως και την οικονομική διαφάνεια των σχετικών συναλλαγών και την καταπολέμηση της παραοικονομίας.

Οι διατακτικές γευμάτων-τροφής Ticket Restaurant προσφέρουν τεράστιες επιλογές, μέσω ενός δικτύου 7.500 εστιατορίων, ικανοποιώντας όλες τις διατροφικές συνήθειες αλλά και επιθυμίες του κάθε εργαζόμενου. Το γεγονός ότι μέσω των Ticket Restaurant ο εργαζόμενος μπορεί να καλύψει το κόστος του «μεσημεριανού» του χωρίς να επηρεάζεται το εισόδημά του, αποτελεί σε κάθε περίπτωση μία σημαντική παροχή, δεδομένου ότι  το φαγητό στο γραφείο είναι ένα πάγιο έξοδο που όλοι λίγο – πολύ δυσκολεύονται να αποφύγουν.

Ολοκληρωμένες λύσεις όπως τα Ticket Restaurant από την Edenred αποτελούν ένα ιδανικό εργαλείο τόσο για τους εργοδότες όσο και για τους εργαζόμενους, εφόσον μπορούν να συμβάλλουν στην κάλυψη μιας σημαντικής ανάγκης και ταυτόχρονα… στη μείωση των εξόδων του νοικοκυριού!



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα