Axa: Πουλά το σκέλος αντασφαλίσεων στην Stone Point Capital

Τρίτη, 06 Ιουνίου 2006 10:15

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την πώληση του σκέλους αντασφαλίσεών της, Axa Re, σε όμιλο επενδυτών με επικεφαλής την εταιρεία επενδύσεων Stone Point Capital LLC, έκλεισε η δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ευρώπης, Axa SA.

Το σκέλος θα πουληθεί το 2007 στην Paris Re Holdings Ltd., εταιρεία που χορηγεί όμιλος με επικεφαλής της Stone Point, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Axa, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Από την πώληση η Axa θα εμφανίσει κέρδη περίπου 120 εκατ. ευρώ (155 εκατ. δολ.).

Τα κέρδη της Axa που εδρεύει στο Παρίσι, μειώθηκαν 5,5% το δεύτερο εξάμηνο του προηγούμενου έτους, μετά το υψηλό κόστος που είχε για αποζημιώσεις από καταστροφές στο σκέλος της Axa Re, που υπερδιπλασιάστηκαν μετά τη χειρότερη περίοδο τυφώνων που έπληξαν τις ΗΠΑ. Οι προ φόρων ζημίες από τις μεγάλες καταστροφές, αυξήθηκαν στα 572 εκατ. ευρώ πέρυσι, από 256 εκατ. ευρώ το 2004.

Αλλοι επενδυτές της Paris Re Holdings περιλαμβάνουν την Hellman and Friedman, την Vestar Capital Partners, την Crestview Capital Partners, την ABN Amro Holdings NV και τη New Mountain Capital, σύμφωνα με την Axa. Η γαλλική ασφαλιστική εταιρεία θα λάβει μερίδιο στην εταιρεία από 5% έως 10%, σύμφωνα με την ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα