ΕΕΤΤ: Ανταλλαγή τεχνογνωσίας με ρυθμιστικές αργές χωρών της Ν.Α. Ευρώπης

Τρίτη, 06 Ιουνίου 2006 11:07

Συνάντηση με τους Προέδρους των Εθνικών Ρυθμιστικών Αρχών των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Καθηγητής κ. Νικήτας Αλεξανδρίδης, στο πλαίσιο συνάντησης για την προώθηση των ευρυζωνικών δικτύων στην ευρύτερη περιοχή. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Οχρίδα, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, το διάστημα 1-3 Ιουνίου 2006.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε επισκόπηση των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η ΕΕΤΤ για την προώθηση των ευρυζωνικών υπηρεσιών, των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και των εμπειριών χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης για την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας.

Επίσης, παρουσιάστηκε στους Προέδρους των Ρυθμιστικών Αρχών το Σύμφωνο Συνεργασίας για την Ανάπτυξη της Ευρυζωνικότητας ανάμεσα σε Ελλάδα, Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κροατία, ΠΓΔΜ, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Σερβία, Ρουμανία και Κόσσοβο και ζητήθηκε η συμβολή τους στη δημιουργία ενοποιημένων ευρυζωνικών δικτύων στην ευρύτερη περιοχή που θα είναι πλήρως συνδεδεμένα με τα ευρωπαϊκά και διεθνή δίκτυα.

Ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ, Καθηγητής Νικήτας Αλεξανδρίδης, ανέφερε ότι η ΕΕΤΤ μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία των ευρυζωνικών δικτύων αλλά και στη μεταφορά τεχνογνωσίας των Ρυθμιστικών Αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τις αντίστοιχες Αρχές των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και κυρίως, η συμβολή της ΕΕΤΤ και η αξιοποίηση της εμπειρίας της σε θέματα προσαρμογής της δευτερογενούς νομοθεσίας στο Ευρωπαϊκό Κανονιστικό Πλαίσιο, ανάλυσης αγορών και γενικότερα ρύθμισης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα