BAA: Eπέλεξε την προσφορά των 19 δισ. δολ. της Ferrovial αντί της Goldman

Τρίτη, 06 Ιουνίου 2006 11:38

ΤΗΝ βελτιωμένη προσφορά ύψους 10,3 δισ. λιρών Αγγλίας (19 δισ. δολ.) της ισπανικής Grupo Ferrovial SA απεδέχθη η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίων στον κόσμο, BAA Plc, ενώ απέρριψε την υψηλότερη ομίλου, του οποίου ηγείτο η Goldman Sachs Group Inc.

Η ισπανική κατασκευαστική εταιρεία, αξιολογεί τη μεγαλύτερη διαχειρίστρια αεροδρομίων στον κόσμο στις 950,25 πένες ανά μετοχή, συν 15,25 πένες ανά μετοχή μέρισμα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΒΑΑ. Η τιμή είναι κατά 5,6% υψηλότερη της προηγούμενης προσέγγισης της Ferrovial, στις 900 πένες ανά μετοχή και 45% υψηλότερη από την τιμή κλεισίματος των μετοχών της ΒΑΑ στις 7 Φεβρουαρίου μία ημέρα πριν η ισπανική κατασκευαστική εταιρεία πει ότι ενδέχεται να κάνει προσφορά για την εξαγορά της.

Η Ferrovial στόχευσε την ΒΑΑ μετά τον διπλασιασμό του αριθμού των επιβατών στα αεροδρόμια της Βρετανίας μέσα σε μία δεκαετία.

Η ισπανική εταιρεία αγόρασε το 2003 τη βρετανική εταιρεία Amey Plc, η οποία βοηθά στην αναβάθμιση του υπογείου του Λονδίνου. Πέρυσι οι εξαγορές της περιελάμβαναν την εταιρεία διαχείρισης αποσκευών Swissport International AG. Η Ferrovial, κατασκευάστρια του μουσείου Guggenheim στο Μπιλμπάο, έχει επίσης επιλεγεί για την κατασκευή παράπλευρου δρόμου μετά διοδίων στην Ιντιάνα, μαζί με την Macquarie Infrastructure μετά την προσφορά για το έργο ύψους 3,85 δισ. δολαρίων.

Η εξαγορά της ΒΑΑ, ανεβάζει το σύνολο των εξαγορών της Ferrovial στη Βρετανία πάνω από τα 60 δισ. δολ. σε δύο χρόνια. Η Telefonica SA, η υπ΄αριθμόν 1 εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ισπανίας, αγόρασε πέρυσι την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Βρετανίας O2 Plc προς 17,7 δισ. λίρες στερλίνες και η Santander Central Hispano SA, η μεγαλύτερη ισπανική τράπεζα αγόρασε το 2004 την Abbey National Plc προς 9,4 δισ. λίρες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα