Turkish Airlines: Στο 85,6% ο μηνιαίος δείκτης πληρότητας τον Αύγουστο

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018 18:37
UPD:18:39
EPA/TOLGA BOZOGLU

Τον υψηλότερο μηναίο δείκτη πληρότητας στην ιστορίας της (85,6%) πέτυχε τον Αύγουστο η Turkish Airlines, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Αναλυτικότερα, τα αποτελέσματα της κίνησης του Αυγούστου 2018:

  • Η αυξητική τάση στον αριθμό των επιβατών συνεχίστηκε τον Αύγουστο, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των επιβατών της Turkish Airlines να αυξηθεί κατά 2,4% φτάνοντας τους 7,6 εκατομμύρια επιβάτες και ο εγχώριος Δείκτης Πληρότητας να ανέλθει σε 86%.
  • Τον Αύγουστο 2018, ο συνολικός Δείκτης Πληρότητας βελτιώθηκε κατά 1,3 μονάδες, με ελάχιστη αύξηση 0,5% της χωρητικότητας (διαθέσιμες χιλιομετρικές θέσεις), ενώ ο διεθνής Δείκτης Πληρότητας αυξήθηκε κατά 1,1 μονάδες σε 85.3% και ο εγχώριος Δείκτης Πληρότητας κατά 2,4 μονάδες σε 87.6%.
  • Εξαιρουμένων των επιβατών transit (από διεθνείς σε διεθνείς πτήσεις), η διεθνής επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 3,4%.
  • Τον Αύγουστο, το εμπορευματικό φορτίο (cargo) και ταχυδρομείο που μεταφέρθηκε συνέχισε να ακολουθεί την τάση του διψήφιου αριθμού αύξησης και αυξήθηκε κατά 21, σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2017. Η αύξηση αυτή προήλθε κυρίως από την Βόρεια Αμερική που παρουσίασε αύξηση 32%, την Ευρώπη με αύξηση 24%, την Άπω Ανατολή  με αύξηση 22% και τη Μέση Ανατολή με αύξηση 18%.
  • Τον Αύγουστο, η Αφρική, η Άπω Ανατολή, οι Εγχώριες Πτήσεις της Τουρκίας και η Βόρεια Αμερική παρουσίασαν αύξηση 3,1 μονάδες, 2,3 μονάδες, 2,2 μονάδες και 2,1 μονάδες, αντίστοιχα.

Αποτελέσματα της κίνησης του διαστήματος Ιανουαρίου - Αυγούστου 2018:

  • Στο διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου, η αύξηση της ζήτησης και του συνολικού αριθμού των επιβατών ήταν 12% και 13% αντίστοιχα, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου χρόνου. Ο συνολικός αριθμός των επιβατών έφθασε τα 51 εκατομμύρια.
  • Στο διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου, ο συνολικός Δείκτης Πληρότητας (Load Factor) βελτιώθηκε κατά 3,4 μονάδες  φθάνοντας το 82%. Ενώ ο διεθνής Δείκτης Πληρότητας αυξήθηκε κατά περίπου 4 μονάδες ξεπερνώντας το 81%, ο εγχώριος Δείκτης Πληρότητας αυξήθηκε κατά 2 μονάδες ξεπερνώντας το 85%, με αποτέλεσμα να καταγράφει το μεγαλύτερο δείκτη πληρότητας στην ιστορία της Turkish Airlines, στο διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου.
  • Εξαιρουμένων των επιβατών transit (από διεθνείς σε διεθνείς πτήσεις), η διεθνής επιβατική κίνηση αυξήθηκε σημαντικά κατά 16%.
  • Το εμπορευματικό φορτίο (cargo) και ταχυδρομείο που μεταφέρθηκε κατά τη διάρκεια των επτά μηνών αυξήθηκε κατά 26% φτάνοντας τους 898 χιλιάδες τόνους.


Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα