ΓΓΚ: Πρόστιμο 7.500 ευρώ στην εταιρεία «Ηράκλειτος GR.AD»

Τρίτη, 06 Ιουνίου 2006 13:16

Στην επιβολή προστίμου, συνολικού ύψους 7.500 ευρώ, στην εταιρεία «Ηράκλειτος GR.AD» προχώρησε ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή, Θανάσης Σκορδάς, μετά την εξέταση καταγγελιών που έφτασαν στις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή από τρεις διαφορετικούς καταναλωτές.

Όπως προέκυψε από την εξέταση των καταγγελιών και στις τρεις περιπτώσεις, η εν λόγω εταιρεία είχε προμηθεύσει στους καταναλωτές το προϊόν «Ηλεκτρονικό Σχολείο MLS» , με τη μέθοδο της σύμβασης εκτός εμπορικού καταστήματος.

Σε όλες τις περιπτώσεις, η εταιρεία συνυπέγραψε με τους καταναλωτές συμφωνητικά, τα οποία δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο Ν.2251/1994, και δεν τους αναγνώρισε το δικαίωμα της υπαναχώρησης από την αρχική συμφωνία (όπως ρητά προβλέπεται στην παράγραφο 4 του άρθρου 3 του Ν.2251/1994) και την επιστροφή των χρημάτων που είχαν προκαταβάλλει, όταν αυτοί το ζήτησαν.

Οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή εξέτασαν τα υπομνήματα που υπέβαλλε η εταιρεία και εισηγήθηκαν για κάθε μία από τις τρεις περιπτώσεις την επιβολή προστίμου ύψους 2.500€, σύνολο 7.500€, το οποίο και επεβλήθη και θα εισπραχθεί ως δημόσιο έσοδο.

Η εταιρεία έχει δικαίωμα προσφυγής σε ένδικα μέσα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα