Ενδιαφέρον από τον ΟΠΑΠ για τη Stoiximan

Συζητήσεις για απόκτηση ποσοστού
Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018 09:59
UPD:09:59
Δελτίο Τύπου/Nikos Karanikolas

Από την έντυπη έκδοση 

Της Λέττας Καλαμαρά
[email protected]

Σε αναδιάταξη δυνάμεων προχωρά η αγορά του διαδικτυακού στοιχήματος, με τις επιχειρήσεις του χώρου να επαναπροσδιορίζουν τη θέση τους μέσω συνεργασιών και συμμαχιών με παλιούς αλλά και νέους παίκτες. 

Τόσο το νέο νομοσχέδιο για την αγορά των διαδικτυακών παιγνίων που βρίσκεται σε διαβούλευση όσο και η αυξητική τάση της αγοράς με τη συνδρομή και της τεχνολογίας, δημιουργούν το έδαφος για πιο ισχυρά και αποδοτικά σχήματα που θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο την ευκαιρία του on line στοιχηματισμού. 

Σύμφωνα με την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), τα έσοδα μείον τα κέρδη των παικτών (GGR) των τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου στην Ελλάδα το 2017 ανήλθαν στα 280,6 εκατ. ευρώ και ο κύκλος εργασιών στα 5,2 δισ. ευρώ.

Κλειστά «χαρτιά»
Παρά τις ζυμώσεις που γίνονται στο παρασκήνιο, μέχρι στιγμής οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή επιδιώκουν να δραστηριοποιηθούν στη συγκεκριμένη αγορά κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους. Στο πλαίσιο αυτό, την προοπτική συνεργασιών φαίνεται να εξετάζει μεταξύ άλλων και ο ΟΠΑΠ, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στην εταιρεία διαχείρισης του ιστότοπου διαδικτυακού αθλητικού στοιχηματισμού Stoiximan.gr. 
Όπως τονίζουν κύκλοι της αγοράς, οι δύο πλευρές έχουν διερευνήσει το ενδεχόμενο συνεργασίας και την απόκτηση ποσοστού στη Stoiximan.gr. 

Στην Ελλάδα η Stoiximan συγκαταλέγεται στις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες στοιχηματισμού στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΕΕΠ και του ΥΠΟΙΚ, το 2017 διαχειρίστηκε στοιχήματα ύψους 2,2 δισ. ευρώ και εμφάνισε καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR, το ποσό προκύπτει από τον τζίρο των παιγνίων αφού αφαιρεθούν τα κέρδη των παικτών) 135,29 εκατ. ευρώ. Είναι γνωστό πως η διαδικτυακή στοιχηματική αγορά ενδιαφέρει τον ΟΠΑΠ, ο οποίος θα επιθυμούσε να έχει πρωτοβουλία κινήσεων κατά τη διαμόρφωσή της με δεδομένη και την πρόσφατη ανακοίνωση της διοίκησης του Οργανισμού κατά την τηλεδιάσκεψη για τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2018 πως η έναρξη λειτουργίας της νέας πλατφόρμας αθλητικού στοιχηματισμού θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων εβδομάδων. 

Παρών και ο ΟΤΕ
Τέλος, να σημειωθεί πως στην αγορά των διαδικτυακών παιγνίων με αφορμή και το νέο νομοσχέδιο έχει στρέψει το επιχειρηματικό του ενδιαφέρον και ο ΟΤΕ, η διοίκηση του οποίου έχει δηλώσει πως θα δει στην πορεία τον τρόπο αξιοποίησής της, μιας και σαν τηλεπικοινωνιακός πάροχος διαθέτει σημαντικό πλεονέκτημα. 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΠΑΠ



Σχολιασμένα