Νέο ρεκόρ για τον Dow Jones μετά από... οκτώ μήνες

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 23:17
UPD:23:20
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Σε επίπεδα ρεκόρ εκτινάχθηκαν απόψε οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, καθώς η αποκλιμάκωση των εμπορικών ανησυχιών συνέβαλε στη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος.

Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,95% ή κατά 251 μονάδες, και σκαρφάλωσε στις 26.656 μονάδες, καταγράφοντας νέο ιστορικό ρεκόρ, το πρώτο από τον περασμένο Ιανουάριο.

Την ίδια ώρα, ο τεχνολογικός Nasdaq εμφάνισε άνοδο κατά 0,98% στις 8.028 μονάδες και ο S&P 500 σημείωσε κέρδη κατά 0,78% στις 2.930 μονάδες.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Caterpillar, η οποία επηρεάζεται άμεσα από τις εξελίξεις στο διεθνές εμπόριο, παρουσίασε κέρδη άνω του 2%, ενώ κατά 1% αυξήθηκε και η μετοχή της Amazon.

Νωρίτερα, το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας εξέφρασε την ελπίδα η Ουάσιγκτον να προχωρήσει στα κατάλληλα «βήματα» προς την κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης της εμπορικής διένεξης, η οποία έχει προκαλέσει μείζονα προβλήματα στην επενδυτική κοινότητα.

Τις προηγούμενες ημέρες, οι δύο χώρες είχαν ανακοινώσει την επιβολή νέων δασμών, συνολικού ύψους 260 δισεκατομμυρίων δολαρίων (200 δισ. δολ. από τις ΗΠΑ, 60 δισ. δολ. από την Κίνα), οι οποίοι ωστόσο, αποδείχθηκαν λιγότερο ζημιογόνοι από ό,τι αρχικώς φοβούνταν οι αναλυτές.

Την ίδια ώρα, βέβαια, η μετοχή της General Electric υποχώρησε κατά 3,1%, καθώς η JP Morgan περιέκοψε την τιμή-στόχο στα 10 δολάρια από 11 δολάρια προηγουμένως, επικαλούμενη τα αδύναμα εταιρικά μεγέθη.

Πτώση κατά 2,1% εμφάνισε και η μετοχή της Nvidia, στον απόηχο των ανησυχητικών μηνυμάτων από τις πρώτες εντυπώσεις των νέων προϊόντων. Αντίθετα, η μετοχή της Disney σημείωσε αύξηση κατά 1,7% χάρη στις θετικές επιδόσεις της νέας υπηρεσίας streaming.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα