Dow Jones: Νέο ιστορικό ρεκόρ κόντρα στην αβεβαιότητα

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 17:27
UPD:19:30
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Κόντρα στις προειδοποιήσεις ότι το μακροβιότερο ράλι όλων των εποχών θα φτάσει απότομα στο τέλος του, οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street συνεχίζουν ακάθεκτοι την πορεία τους. Σήμερα, τόσο ο Dow Jones, όσο και ο S&P 500 σκαρφάλωσαν σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα, καταρρίπτοντας τα ρεκόρ του περασμένου Ιανουαρίου, με την κορυφαία εισηγμένη του πλανήτη, την Apple να δείχνει τον δρόμο. 

Η επιλογή της κυβέρνησης Τραμπ να κλιμακώσει την εμπορική αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ και οι προειδοποιήσεις διεθνών οργανισμών και ειδικών δεν έχει κάμψει το ηθικό των επενδυτών, που ποντάρουν σε άνοδο των αμερικανικών μετοχών και δίνουν ακόμη έναν λόγο στον Αμερικανό πρόεδρο να πανηγυρίζει. 

«Ο S&P 500 σε ιστορικά υψηλά. Συγχαρήτηρια ΗΠΑ!» έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στο λογαριασμό του στο Twitter. 

O Dow με τα 30 βαριά χαρτιά της Wall Street έσπασε ενδοσυνεδριακά το φράγμα των 26.623 μονάδων. Ήταν το πρώτο ρεκόρ για τον ιστορικό δείκτη από τον Ιανουάριο, αλλά είχε προηγηθεί ένα «γεμάτο» 2017 κατά το οποίο είχε καταρρίψει περισσότερες από 10 φορές το ρεκόρ του. Οι 28 από τις 30 εταιρείες του δείκτη παρουσιάζουν άνοδο, με τις Apple, Caterpillar και Boeing να εξασφαλίζουν τα μεγαλύτερα κέρδη. 

Όσο για τον S&P 500, τον πλέον αντιπροσωπευτικό της αμερικανικής αγοράς, με κέρδη επίσης περίπου 0,8% ξεπέρασε τις 2.930 μονάδες.

Ελάχιστοι πίστευαν ότι οι αμερικανικοί δείκτες θα συνεχίσουν την άνοδο. Αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες, όπως η Morgan Stanley, προειδοποιούσαν μάλιστα για μεγάλη διόρθωση, όχι μόνο εξαιτίας του διεθνούς περιβάλλοντος διαρκών εντάσεων και αβεβαιότητας, αλλά και γιατί οι αποτιμήσεις των αμερικανικών μετοχών έχουν ήδη ανέλθει σε πολύ υψηλά επίπεδα, ξυπνώντας σε κάποιους μνήμες ακόμη και από τη φούσκα του 1999- 2000. 

naftemporiki.gr  



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα