Ομόλογα: Ανακάμπτει ο ευρωπαϊκός Νότος

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 14:01
UPD:14:04
REUTERS/RAFAEL MARCHANTE

Βελτίωση του κλίματος για τα ομόλογα του ευρωπαϊκού Νότου έχουμε σήμερα στις αγορές, αν και κανείς δεν μπορεί να πει για πόσο αυτό θα κρατήσει. Οι επενδυτές προσπαθούν να «χωνέψουν» τις αντικρουόμενες δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών της Ιταλίας για τον προϋπολογισμό, να εκτιμήσουν τις συνέπειες από τα αδιέξοδα στο προσφυγικό, να ζυγίσουν τις προειδοποιήσεις του ΟΟΣΑ για τις επιπτώσεις του εμπορικού πολέμου στην παγκόσμια οικονομία. 

Παρά τα καμπανάκια και την αβεβαιότητα, σήμερα η διάθεση για ρίσκο επέστρεψε οδηγώντας την απόδοση του δεκαετούς ιταλικού ομολόγου σε πτώση 1,72% ή πέντε μονάδων βάσης, στο 2,8%. H απόδοση του πενταετούς ομολόγου μετά το χθεσινό άλμα υποχωρεί σήμερα κατά τρεις μονάδες βάσης στο 1,82%

Η ιταλική ανάκαμψη βοηθά και την Ελλάδα, με την απόδοση του δεκαετούς να υποχωρεί κατά 1,2% ή πέντε μονάδες βάσης στο 4,06%. Πτώση τριών μονάδων βάσης και για την απόδοση του ισπανικού δεκαετούς στο 1,53%. Η Ισπανία σχεδιάζει να αντλήσει 4 έως 5 δισ. ευρώ από την έκδοση ομολόγων, ενώ εκδόσεις ύψους έως και 7 δισ. ευρώ σχεδιάζει για τις επόμενες ημέρες και η Γαλλία. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα