Τάσεις ανάκαμψης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2006 10:03
UPD:10:21

ΕΛΑΦΡΩΣ ανοδικές τάσεις επικρατούν κατά τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών στις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης.

Στη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος συμβάλλει ο περιορισμός των απωλειών προς το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης της Wall Street.

Το κλίμα πάντως παραμένει επιφυλακτικό εξαιτίας της παρατεινόμενης αβεβαιότητας για τη νομισματική πολιτική σε ΗΠΑ και Ευρωζώνη. Στις ΗΠΑ, δηλώσεις αξιωματούχων της Φέντεραλ Ριζέρβ υπονοούν νέες αυξήσεις επιτοκίων, ενώ στην Ευρώπη η ΕΚΤ συνεδριάζει αύριο και όλα δείχνουν πως θα προχωρήσει σε νέα αύξηση επιτοκίων, πιθανότατα κατά 25 μονάδες βάσης.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 άνοιξε στις 5.677 μονάδες (0,1%), στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 4.824 μονάδες (0,48%) και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 5.524 μονάδες (0,37%).

Σε ό,τι αφορά τα επιχειρηματικά νέα, η φαρμακευτική εταιρεία Novartis κατέθεσε προσφορά ύψους 569 εκατ. δολαρίων για τη βρετανική NeuTec Pharma, ενώ η

η γερμανική εταιρεία Linde έλαβε το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εξαγορά της βρετανικής BOC Group.

Με ενδιαφέρον αναμένονται σήμερα οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία, οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη και τα στοιχεία για τα πετρελαϊκά αποθέματα των ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα