Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2006 10:05
UPD:11:09

Aspis Bank: «Οι διεθνείς αγορές κινήθηκαν και χθες πτωτικά λόγω ανησυχίας για αυξήσεις επιτοκίων. Στην εγχώρια αγορά συνεχίστηκαν οι τάσεις συσσώρευσης, κυρίως στον τραπεζικό κλάδο. Θεωρούμε πιθανή σήμερα μια ανοδικά αντίδραση καθώς οι επενδυτές στα παρόντα επίπεδα τιμών θα αναζητήσουν επενδυτικές ευκαιρίες».

Fortius Finance:> «Η αλλαγή της εικόνας της Εθνικής Τράπεζας αποτελεί αναμφίβολα θετικό στοιχείο, σε περίπτωση βέβαια που απορροφηθούν οι όποιες ρευστοποιήσεις και στις επόμενες συνεδριάσεις. Ως ιδιαίτερα θετικό στοιχείο επίσης μπορούμε να χαρακτηρίσουμε και τη ψήφο εμπιστοσύνης των ξένων στο ΧΑ βάσει των στοιχείων του ΚΑΑ.

»Αντίθετα, αρνητικό στοιχείο αποτελεί η σημαντική υποχώρηση του FTSE/ASE Mid 40 και η ελεύθερη πτώση μετοχών που στήριζαν τον εν λόγω δείκτη. Για τη σημερινή συνεδρίαση θεωρούμε ως πιθανή την ανακλαστική αντίδραση του ΓΔ υπό την προϋπόθεση ανάκαμψης των ξένων δεικτών. Ζητούμενο για το FTSE/ASE-20 και το FTSE/ASE Mid 40 είναι η παραμονή τους πάνω από τις στηρίξεις των 1.895 μονάδων και 3.800 μονάδων αντίστοιχα».

Euroxx: «Σημαντικές απώλειες και πάλι για τον γενικό δείκτη τιμών της Σοφοκλέους με τον τζίρο συναλλαγών να κινείται σε υψηλά επίπεδα. Από τους επιμέρους δείκτες οι FTSE-40 και FTSE-80 κατέγραψαν τις μεγαλύτερες απώλειες. Στις διεθνείς αγορές το κλίμα ήταν αρνητικό ενώ το αίσθημα αβεβαιότητας για την πορεία των επιτοκίων σε Ευρωζώνη και ΗΠΑ αυξάνεται και εντείνει την τάση των ρευστοποιήσεων παγκοσμίως. Για σήμερα εκτιμάται ότι θα έχουμε μια ήπια συνεδρίαση ενώ υπάρχει πιθανότητα για μια τεχνική θετική αντίδραση».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα