Resolution: 6,7 δισ. δολ. για την απόκτηση σκελών της Abbey

Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2006 10:21

ΠΟΣΟΝ 3,6 δισ. λιρών Αγγλίας (6,7 δισ. δολ.) για την απόκτηση των σκελών ασφάλειας ζωής της Abbey National της Santander Central Hispano SA, θα καταβάλει η Resolution Plc, η μεγαλύτερη διαχειρίστρια κεφαλαίων ασφαλειών ζωής της Βρετανίας.

H Resolution, που εδρεύει στο Λονδίνο, θα αντλήσει 1,54 δισ. λίρες στερλίνες για τα δικαιώματα που προσφέρει και κλείνουν στις 8 Αυγούστου, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Σχεδιάζει την πώληση μετοχών από 40 έως 520 πένες η μία, πρόσθεσε. Επίσης η Resolution θα αποσύρει δάνεια για να χρηματοδοτήσει την εμπορική συναλλαγή.

Τα σκέλη ασφαλειών ζωής της Abbey, περιλαμβάνουν την Scottish Provident, την Scottish Mutual Assurance και την Abbey National Life, που διαχειρίζονται περίπου 29 δισ. λίρες. Η ενσωματωμένη αξία των τμημάτων, είναι περίπου 3,77 δισ. λίρες, σύμφωνα με την Resolution.

H εταιρεία, που δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση της Resolution Life και της Britannic Group Plc πέρυσι, χρειάζεται να αποκτήσει τρίτο μέλος στον τομέα ασφαλειών ζωής, προκειμένου να διατηρηθεί στον κλάδο. Επιδιώκει να έχει κέρδη από τα σκέλη που αποκτά με τον περιορισμό του κόστους και την είσπραξη ασφαλίστρων μέχρι τη λήξη των συμβολαίων.

Η Goldman Sachs Group Inc. και η Citigroup Inc. είναι σύμβουλοι της Resolution, σύμφωνα με ανακοίνωσή της τον Μάϊο. Σύμβουλςο της Abbey είναι η Lehman Brothers Holdings Inc.

Η Santander, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας, μειώνει τις θέσεις εργασίας στην Abbey, μετά την εξαγορά της τελευταίας το 2004, αντί του ποσού των 9,18 δισ. λιρών Αγγλίας, με στόχο την επέκτασή της εκτός Ισπανίας και Λατινικής Αμερικής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα