Novartis: 569 εκατ. δολ. για την εξαγορά της NeuTec Pharma

Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2006 10:38

ΠΟΣΟΝ 305 εκατ. λιρών Αγγλίας (569 εκατ. δολ.) σε μετρητά προσέφερε η τρίτη σε μέγεθος φαρμακοβιομηχανία της Ευρώπης, Novartis AG, για την NeuTec Pharma Plc, προκειμένου να έχει πρόσβαση σε δύο πειραματικά σκευάσματα.

Η Novartis προσφέρει 10,50 λίρες ανά μετοχή, περίπου τα διπλάσια από την τιμή κλεισίματος της μετοχής της NeuTec στις 5 Ιουνίου. Οι μετοχές της NeuTec, σημείωσαν χθες άνοδο 84%, μετά την ανακοίνωσή της ότι βρίσκεται στο στάδιο των συνομιλιών με δυνητικό αγοραστή. Το διοικητικό συμβούλιο και οι μέτοχοι με το 39% της εταιρείας, στηρίζουν την προσφορά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Novartis, που εδρεύει στη Βασιλεία της Ελβετίας.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Novartis, Daniel Vasella, αγοράζει εταιρείες για την επέκταση της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας σε θεραπείες που βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο. Η εταιρεία, αγόρασε την Chiron Corp. και την Hexal AG πέρυσι, περίοδο κατά την οποία στερείτο νέων σκευασμάτων για να τονώσει την ανάπτυξη.

Η NeuTec, με έδρα το Μάντσεστερ της Αγγλίας, έχει δύο πολύ υποσχόμενα σκευάσματα των οποίων οι κλινικές μελέτες βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα